Култура

„Краљевским мукама“
измамили осмијехе и овације

Премијерно извођење представе „Краљевске муке“, коју су пред препуном галеријом Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ изнијели најмлађи полазници Драмског студија у Дервенти, дочекано је овацијама.

Десетак најмлађих глумаца отјелотворило је краљевску породицу, њихове слуге и дворане, као и згоде и незгоде са којима се сусрећу, а носећи главну поруку пријатељства и љубави.

– Ријеч је о једној необичној бајци, која је намијењена дјеци вртићког узраста и млађим основцима, а носи поруку колико су пријатељство, љубав и другарство важни. На представи смо радили четири мјесеца, обзиром да дјеци овог узраста треба мало више времена и концентрације, а томе је претходила школа глуме у оквиру које смо се упознали и послије тога сам написао текст за сваки лик – казао је драматург и ментор Синиша Тешановић оцијенивши да су најмлађи глумци овладали задацима.

Ана Илић која је одиграла улогу добре принцезе није могла да сакрије одушевљење наступом.

– Плешем валцер са витезом, он је заљубљен у мене. Ја сам хтјела да будем зла, али сам ипак добра принцеза – рекла је Ана, а Филип Јефтић тумачио је лик краљевске бебе.

У наредном периоду полазнике свих група очекују многе манифестације као што су представљање представе „Змај, дама и остала банда“ на 66. „Змајевим дечијим играма“, за викенд средњошколци изводе представу „Нешто као срећа“ у Дис позоришту младих, а потом наредног понедјељка и уторка у Дервенти. Како је истакао Тешановић, до краја мјесеца планиране су и премијерна извођења представа других група полазника.

Related posts

„Љетна арт сцена“ оживјела дух традиције

admin

ДИПЛОМЕ ЗА 27 МЛАДИХ СТРИП АУТОРА

admin

Вече посвећено стиховима 22. марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još