Култура

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „ПЕТКАНА“

„ПЕТКАНА“, Љиљана Хабјановић Ђуровић

„Петкана“ је роман о најпоштованијој и најдражој светитељки православља, Преподобној мајци Параскеви. О  Њеној љубави према Господу и путу до њега. О свим мукама њених трагања. О борбама које је водила са Господарем људских слабости. И са собом самом. У раскошном свијету средњовјековног Цариграда, и у пустињи с оне стране Јордана.

Каква је била и како јој је било, како је Бог објавио као своју угодницу, како су њене мошти сељене од Цариграда до Трнова, па даље, преко Видина и Крушевца, до Београда, и опет из Београда, причају она и они који су је познавали.

„Петкана“ је роман о вјери. О трагањима за Богом, од када је у земљу јудејску стигао онај који је дошао да нас научи љубави и праштању, па до данашњих дана. „Петкана“ је истовремено и узбудљива и потресна прича о савременој жени, рођеној у другој половини 20 вијека, коју су учили да је прича о Богу лаж, али која је осећала другачије. Светитељка јој се јавила у сну и она је спознала и заволела таман на време да уз њену помоћ разуме и преживи своју највећу несрећу.

Related posts

ПРОМОВИСАН РОМАН „ПРСТ СУДБИНЕ“

admin

ФИЛМСКЕ НОТЕ УЉЕПШАЛЕ ВЕЧЕ

admin

УЧЕНИЦЕ ЗА КЛАВИРОМ НИЖУ НАГРАДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još