Култура

КЊИЖЕВНА ПРЕПОРУКА: „ПЕТКАНА“

„ПЕТКАНА“, Љиљана Хабјановић Ђуровић

„Петкана“ је роман о најпоштованијој и најдражој светитељки православља, Преподобној мајци Параскеви. О  Њеној љубави према Господу и путу до њега. О свим мукама њених трагања. О борбама које је водила са Господарем људских слабости. И са собом самом. У раскошном свијету средњовјековног Цариграда, и у пустињи с оне стране Јордана.

Каква је била и како јој је било, како је Бог објавио као своју угодницу, како су њене мошти сељене од Цариграда до Трнова, па даље, преко Видина и Крушевца, до Београда, и опет из Београда, причају она и они који су је познавали.

„Петкана“ је роман о вјери. О трагањима за Богом, од када је у земљу јудејску стигао онај који је дошао да нас научи љубави и праштању, па до данашњих дана. „Петкана“ је истовремено и узбудљива и потресна прича о савременој жени, рођеној у другој половини 20 вијека, коју су учили да је прича о Богу лаж, али која је осећала другачије. Светитељка јој се јавила у сну и она је спознала и заволела таман на време да уз њену помоћ разуме и преживи своју највећу несрећу.

Related posts

МЛАДИ ГЛУМЦИ КРЧЕ СТАЗУ ЗА АМАТЕРСКО ПОЗОРИШТЕ

admin

Малени музичари запјевали и засвирали пред публиком

admin

„Мој рат“ сага о вјечној
борби добра и зла

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još