Култура

Шаљивом бајком одушевили публику

Шаљива бајка „Змај, Дама и остала банда“ испунила је вечерас салу ХКД „Напредак“ смијехом и аплаузима, а ову представу која осликава суштину животних радости разиграно су пред многобројном дервентском публиком премијерно извели полазници старије групе основаца Драмског студија, а који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Лик даме отјелотворила је ученица четвртог разреда ОШ „Никола Тесла“ Милица Ђенић, која није крила узбуђење због извођењ

– Узбуђена сам и имала сам трему код куће, али сад већ немам. У овој представи играм лик даме која зна карате и није га било тешко припремити, али сам се припремала око пола године – рекла је Милица, а ученица првог разреда Тамара Живковић је оживјела улогу сестре змаја.

– Ово ми је трећа представа и вечерас сам представила сестру која нервира свог брата змаја – казала је Тамара.

Аутор текста и редитељ представе Синиша Тешановић истакао је да је представа намијењена дјеци од десет до 14 година, као и да садржи занимљиве модерне елементе који су познати дјеци у том узрасту.

– Ова представа је једна веома необична бајка настала по мотивима драмског текста „Да ли ће дамојед да заволи сладолед“, а носи тему и заплет тог комада са адаптираним расплетом и приређена је за дјецу узраста од десет до 14 година. Хтјели смо да направимо једну шаљиву представу која ће имати елементе који су дјеци познати из неких познатих цртаних филмова и серија. План за ову представу је да иде на фестивале и гостовања и да је што више дјеце погледа и види да модерне бајке, гдје се помињу и „фоловери“, „јутјубери“ и „сабскрајбери“ могу да понесу маштовиту и занимљиву мисао – рекао је Тешановић додавши да се нада да ће представа имати већи одјек међу публиком, те да ће привући нове чланове у драмски студио.

Related posts

„Јесење ноте“ обогатиле културну сцену

admin

„Женски разговори“ сутра у Центру за културу

admin

„Вихорово стиховање“
поезијом спаја поете

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još