Култура

Књижевност и сликарство обојили вече

На платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, треће вечери овогодишње „Арт сцене“ донијело је разговор са књижевницим Тањом Ступар Трифуновић, а суграђанима се мини – изложбом представио и локални умјерник Зденко Бећаревић, док су Марија Новић и Немања Николић побринули за музички предах уз ноте на хармоници и гитари.
У улози модератора тежак задатак имала је Милијана Бојић, библиотекартка у Народној универзитетској библиотеци РС представивши живот и дјело ове вишеструко награђиване књижевнице.
Добитница Виталове награде, али и прегршт других, Тања Ступар Трифуновић, како сама каже, свој пут успјела је да прокрчи објављујући неколико књига поезије, а то је далеко тежи и мукотрпнији посао у вријеме када влада интернет и када веома узак круг људи чита такву врсту књига.
– Ситуација је таква да издавачи прихватају афирмисане ауторе, а ја морам похвалити „Имприматур“ који ме је објеручке прихватио и били ми вјетар у леђа. Нешто најновије из моје књижевне кухиње је графички роман и њега сам представила дервентској публици која је била и више него заинтересована,јер је евидентно да су помно пратили и видљиво упијали сваку ријеч – казала је ова књижевница.
Испред организатора „Арт сцене“ Александра Мариловић подсјетила је да је овај љетни фестивал хуманитарног карактера и да за циљ има куповину полуконцертног клавира.
– Наша идеја и жеља је да наш град постане стјециште културних дешавања и заиста вјерујемо да би нам то омогућа куповина клавира – објасна је Мариловићева, те најава идуће издање „Арт сцене“.
– Наредне седмице очекују нас радионице са Вуком Пијетловићем, а на којима ћемо имати прилику да се упознамо са основама филма, размјењиваће се идеје за једноминутне филмове, а који ће се касније снимити приказивати на „Арт сцени“ – казала је она.

Related posts

„САМО ЈА ЗНАМ“ ТРАСИРА ПУТ КА ИСТИНИ

admin

„Злоће, злице и прзнице“
пробудиле новогодишњи дух

Derventski List

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА СУТРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još