Друштво

Мало интересовање закочило отварање вртића у Церанима

Иако је у протеклом периоду постојала иницијатива за отварање издвојеног дијела вртића „Трол“ у Церанима реализацију ове идеје је закочио недовољан број пријављене дјеце из осињског краја, с обзиром да је за боравак у вртићу интересовање исказало само шесторо малишана различитог узраста.

Како је појаснила директорица вртића „Трол“ Гордана Симић обезбјеђивање предшколског васпитно – образовног програма у овом дијелу Дервенте подстакнуто је бесплатним радионицама које је „Трол“ реализовао у новембру у Осињи и Календеровцима.

– Реализација радионица била је окидач за разговор са родитељима о усаглашавању начина провођења предшколског васпитања и образовања са дјецом у Осињи и Календеровцима, као двјема највећим сеоским срединама. Родитељи у Календеровцима су се опредијелили за радионички дио, дакле три сата дневно, а у Церанима су родитељи 27 малишана били опредјељења да омогући цјелодневни боравак за дјецу – објаснила је Симићева рекавши да је подршку реализацији идеје о отварању вртића у Церанима показала и Градска управа.

– Били смо опредјељења да, уз подршку Министарства просвјете и културе, идеју реализујемо у школи у Церанима чији објекат је већ прилагођен дјеци тог узраста. Упркос предрачунима који су показали велика улагања, наставили смо ка реализацији ове идеје, али су родитељи само шесторо дјеце истрајали у жељи да њихови малишани похађају вртић – објаснила је директорица „Трола“ додавши да је тај број недовољан за отварање издвојеног дијела вртића, као и да није било могуће формирање мјештовите групе због разлике у узрасту.

– Нисмо одустали од идеје да треба да постоји вртић у осињском крају, али морају се створити сви непоходни услови, међу којима је и адекватна заинтересованост родитеља дјеце, а која је пресудна – објаснила је Симићева додавши да ће малишани из овог краја добити прилику да бораве у вртићу када капацитети „Трола“ буду проширени.

Related posts

Екипа ОШ „Никола Тесла“ освојила треће мјесто

admin

„Металац МБМ“ извезао 3.000. шлепер робе

admin

Гране се савиле под шљивом ранком

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još