Друштво

Мало интересовање закочило отварање вртића у Церанима

Иако је у протеклом периоду постојала иницијатива за отварање издвојеног дијела вртића „Трол“ у Церанима реализацију ове идеје је закочио недовољан број пријављене дјеце из осињског краја, с обзиром да је за боравак у вртићу интересовање исказало само шесторо малишана различитог узраста.

Како је појаснила директорица вртића „Трол“ Гордана Симић обезбјеђивање предшколског васпитно – образовног програма у овом дијелу Дервенте подстакнуто је бесплатним радионицама које је „Трол“ реализовао у новембру у Осињи и Календеровцима.

– Реализација радионица била је окидач за разговор са родитељима о усаглашавању начина провођења предшколског васпитања и образовања са дјецом у Осињи и Календеровцима, као двјема највећим сеоским срединама. Родитељи у Календеровцима су се опредијелили за радионички дио, дакле три сата дневно, а у Церанима су родитељи 27 малишана били опредјељења да омогући цјелодневни боравак за дјецу – објаснила је Симићева рекавши да је подршку реализацији идеје о отварању вртића у Церанима показала и Градска управа.

– Били смо опредјељења да, уз подршку Министарства просвјете и културе, идеју реализујемо у школи у Церанима чији објекат је већ прилагођен дјеци тог узраста. Упркос предрачунима који су показали велика улагања, наставили смо ка реализацији ове идеје, али су родитељи само шесторо дјеце истрајали у жељи да њихови малишани похађају вртић – објаснила је директорица „Трола“ додавши да је тај број недовољан за отварање издвојеног дијела вртића, као и да није било могуће формирање мјештовите групе због разлике у узрасту.

– Нисмо одустали од идеје да треба да постоји вртић у осињском крају, али морају се створити сви непоходни услови, међу којима је и адекватна заинтересованост родитеља дјеце, а која је пресудна – објаснила је Симићева додавши да ће малишани из овог краја добити прилику да бораве у вртићу када капацитети „Трола“ буду проширени.

Related posts

ВЕЧЕ ПЈЕСМЕ И ПЛЕСА

admin

Сутра краћа искључења струје у Кулини

admin

Куљеновци сутра без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još