EкономијаИЗДВОЈЕНО

Машине и алати под надзором суда

Окружни привредни суд у Добој донио је јуче Рјешење о судској мјери обезбеђења за машине и алате који су већ неколико мјесеци предмет спора између предузећа „К-уни“ и „К-уни плус“.

Према овом рјешењу „К-уни плус“ је дужан у року од 24 часа машине и алате предати у посјед и на чување трећем лицу, у овом случају фирми „Мандић комерц“. Ова мјера остаће на снази до сљедеће одлуке суда или најдуже 30 дана по наступању услова за принудно извршење.

Ријеч је о машинама и алатима које су, како се у судском рјешењу наводи, били предмет неколико уговора и анекса уговора између ова два правна лица, закључених од априла 2017. до маја 2020. године.

У образложењу судског рјешења наводи се да је „К-уни“ уступио на коришћење машине и алате предузећу „К-уни плус“, али је 1. децембра 2020. године затражио да му машине и алати буду враћени, на шта се, како је суд утврдио, „К-уни плус“ оглушио. Услиједило је обавјештење полицији, затим покушај да машине и алате заштите радници предузећа које се бави физичком и техничком заштитом, али се испоставило да машине и алате, до окончања спора, мора да чува треће лице.

У овом спору, дебљи крај могли би да извуку радници, од којих многи већ дуго не раде, неки су добили отказе, а неки од њих били су у непријатним ситуацијама.

Related posts

КАДРОВИ ДЕРВЕНТЕ ВЈЕЧНИ НА КАНВАСУ

admin

ПОЛИЦИЈА СПРИЈЕЧИЛА САМОУБИСТВО ВЈЕШАЊЕМ

admin

Слиједи пројектовање 22 крака осињског водовода

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još