ИЗДВОЈЕНОНовости

НАСТАВА НА ДАЉИНУ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ОД ПОНЕДЈЕЉКА

Стручна и техничка школа, у складу са одлуком Министарства просвјете и културе РС и Републичког педагошког завода, од понедјељка, 23. марта организоваће за своје ученике наставу на даљину.

– Обавјештавамо све ученике и родитеље наше школе да ћемо од 23. марта, према распореду који ће бити доступан у медијима и на интернет сајту школе, ученицима организовати инструктивну наставу путем вибер група и осталих алата савремене технологије, а који су прилагођени могућностима и ученика и наставника – навели су из Стручне и техничке школе.

Додали су да родитељи и ученици треба редовно да прате фејсбук страницу „СТРШКО“, интернет сајт школе и средства јавног информисања.

Републички педагошки завод је уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске донио је одлуку да средње школе у складу са својим могућностима треба да организују наставу путем својих интернет страница и других расположивих средстава комуникације на даљину.

– Средње школе треба да доставе Републичком педагошком заводу информацију о начину на који ће успоставити комуникацију са ученицима и обавијестити их о реализацији наставних садржаја, која ће средства користити за презентацију и на који начин ће бити доступна ученицима – наведено је у допису који је Републички педагошки завод упутио средњим школама.

С циљем спречавања ширења вируса корона у Републици Српској је донесена одлука да настава у основним и средњим школама буде обустављена до краја марта.

Настава на даљину за ученике основних школа организована је путем програма Радио-телевизије Републике Српске и почела је у уторак, 17. марта.

Related posts

„Корт маркeти“ побједници „Дервента Нектар футсал“ турнира

admin

МЈЕСЕЧНИ БОРАЧКИ ДОДАТАК ЗА 12.229 КОРИСНИКА

admin

До сада 1.400 захтјева
бораца за додатак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još