ИЗДВОЈЕНОНовости

НАСТАВА НА ДАЉИНУ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ ОД ПОНЕДЈЕЉКА

Стручна и техничка школа, у складу са одлуком Министарства просвјете и културе РС и Републичког педагошког завода, од понедјељка, 23. марта организоваће за своје ученике наставу на даљину.

– Обавјештавамо све ученике и родитеље наше школе да ћемо од 23. марта, према распореду који ће бити доступан у медијима и на интернет сајту школе, ученицима организовати инструктивну наставу путем вибер група и осталих алата савремене технологије, а који су прилагођени могућностима и ученика и наставника – навели су из Стручне и техничке школе.

Додали су да родитељи и ученици треба редовно да прате фејсбук страницу „СТРШКО“, интернет сајт школе и средства јавног информисања.

Републички педагошки завод је уз сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске донио је одлуку да средње школе у складу са својим могућностима треба да организују наставу путем својих интернет страница и других расположивих средстава комуникације на даљину.

– Средње школе треба да доставе Републичком педагошком заводу информацију о начину на који ће успоставити комуникацију са ученицима и обавијестити их о реализацији наставних садржаја, која ће средства користити за презентацију и на који начин ће бити доступна ученицима – наведено је у допису који је Републички педагошки завод упутио средњим школама.

С циљем спречавања ширења вируса корона у Републици Српској је донесена одлука да настава у основним и средњим школама буде обустављена до краја марта.

Настава на даљину за ученике основних школа организована је путем програма Радио-телевизије Републике Српске и почела је у уторак, 17. марта.

Related posts

ПРИПРЕМЕ ЗА ШКОЛУ ПОЧЕЛЕ ЗА 114 МАЛИШАНА

admin

ЗГРАДА У НОВОМ НАСЕЉУ ДОБИЛА СТАНАРЕ

admin

ЖЕНА СКОЧИЛА У БУНАР, СПАСИЛИ ЈЕ ВАТРОГАСЦИ И ПОЛИЦИЈА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još