Друштво

Настава почиње 1. септембра

Настава у основним и средњим школама у Републици Српској у новој школској години 2022/23. почеће у четвртак, 1. септембра, потврдили су из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Из Министарства су навели да је у прве разреде основних школа уписано око 9.100 ученика, што је за око 130 више у односу на број ученика из прошле школске године.

– У прве разреде средњих школа уписано је око 9.000 ученика, од чега око 550 у 19 дефицитарних занимања, којима Влада обезбјеђује стипендију у првој години и плаћа трошкове превоза – истакли су из Министарства.

Када је ријеч о уџбеницима, за нову школску годину урађено је по 15 нових уџбеника за основно и средње образовање, од чега је 12 нових уџбеника за стручне предмете у средњим школама.

– Ове године ће у основним школама бити четири уџбеника мање што је наставак активности у складу са настојањима Министарства и два завода да се смањи тежина ђачке торбе – додали су из Министарства.

Related posts

Представљено друго издање часописа „Наша мисао“

admin

Због радова у главној улици
повремени прекиди у водоснабдијавању

Derventski List

Превенција, спречавање и борба против насиља над женама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još