ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ни више цијене, ни радни дани не одгађају прославе

Иако је поскупљење низа производа диктирало и промјене цјеновника у дервентским ресторанима и свечаним салонима, прослава овог љета не мањка, а термини за прославе се траже не само викендом, већ и радним данима.

Календари угоститења у овој љетњој сезони испуњени су свадбама, крштењима и другим прославама, а судећи према интересовању, гости не хају ни за више цијене ни за термине радним данима.

У мотелу „Двор“, који располаже са три сале за прославе и салом за састанке, казали су да су почетком ове сезоне повећали цијеу „столице“, али да то није утицало на потражњу за терминима.

– Сезона прослава почела је, као и ранијих година, у мају, а цијена „столице“, што подразумијева закуп сале, услугу и комплетан мени, поскупјела је за десет одсто, у складу са осталим поскупљењима. Без обизира на то, наши простори за прославе су јако тражени и заинтересованост не јењава – казали су у „Двору“ додавши да у понуди за прославе, као и раније, овај објекат у менију нуди припрему хране и пића, те погодности за смјештај.

Прославе мањег обима попуниле су и календар „Бабиног брда“.

– Сала за прославе је мања у поређењу са другим мјестима у граду, али имамо захтјеве за прославе викендом, али и радним данима. Наша сала је погодна за састанке, прославе рођендана, свадбе и сличне поводе – рекли су у овом објекту, а гости највише договарају понуду која износи 60 марака по особи.

Организацију свадби, рођендана, крштења обезбјеђује и хотел „Бисер“, а како су истакли, поскупљења су диктирала и измјене њихових цјеновника.

– Цијене су више за десет до 15 одсто у односу на претходну годину. Свакако, задовољни смо обимом посла, а највеће интересовање влада за прославе са 200 до 250 гостију, а људи више нису ограничени на суботу и недјељу – рекли су у „Бисеру“.

Мања славља попунила су и календар етно – села „Еден“, а према њиховим ријечима, термини су им били попуњени још почетком године.

– Тренутно влада највеће интересовање за прославе дјечијих рођендана, што се највише заказује радним данима и то због садржаја за дјецу које имамо у понуди – рекли су из „Едена“, а и из свадбеног салона и кетеринга „Марко Поло“ истакли су да су им сви викенди у овој сезони одавно попуњени.

– Ударни термини, као и ранијих година, резервисани су још раније. Код нас је могуће организовати и мање прославе, до 70 гостију, па до максимално попуњеног капацитета – казали су из салона „Марко Поло“.

Угоститељи се надају да би се добра љетња пословна сезона могла пресликати и на јесен и зиму, с обзиром да су протекле двије године биле у знаку ограничења које је донијела пандемија.

Радници

Да се ресторани и свечано салони не могу пожалити на обим посла показује и стална потражња за куварима, конобарима и помоћним радницима које ангажују током сезоне.

Related posts

Због неодговорности грађана букнуло више пожара

admin

Пандемија однијела много живота, строже мјере неопходне

admin

Кадети укрстили рибарске технике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još