Спорт

Одбојка на пијеску спортска
посластица пуне 24 године

Међународни турнир у одбојци на пијеску „Дервента Опен 2024“, који је доживио своје 24. издање, понудио је спортским сладокусцима праву посластицу, а побједничким медаљама поново су се окитиле Тамара Ђапа и Анђелка Радишковић из Шипова и Добоја, те Брчаци Немања Божић и Недељко Николић.

Празник одбојке током протеклог викенда на теренима код градских базена окупио је 30 екипа из БиХ, Србије и Хрватске, чиме је задржао и епитет међународног, а 16 женских и 14 мушких екипа истовремено су се на два терена надметали за трофеје и наградни фонд од 4.000 марака.

По други пут злато је засјало у рукама дуа Анђелке Радишковић и Тамаре Ђапе.

– Врло радо се одазивам сваке године на турнир у Дервенти и морам да похвалим организацију која је сваке године сјајна. Драго ми је због побједе – казала је Радишковићева.

Брчаци Недељко Николић и Немања Божић, који су у финалу имали ривале из свог града, поручују да је искуство било на њиховој страни.

– Било је неизвјесно, сусрели смо се са том екипом и у ранијим колима и изгубили, али у финалу мислим да је искуство преовладало. Било нам је у Дервенти и радујемо се учешћу и догодине – казао је Николић.

Да турнир у Дервенти окупља квалитетне играче и оставља драге успомене истакао је Бањалучанин Борко Илић.

– Од досадашња 24, био сам можда на половини турнира, јер су организација, услови и парк заиста одлични. Увијек уживамо овдје, па зато и годишње одморе прилагођавамо како бисмо дошли у Дервенту на турнир – казао је Илић.

„Дервента Опен“ дуже од двије деценије приређује Одбојкашки клуб „Дервента“.

– Турнир у Дервенти је први у низу у календару Међународних такмичења турнира у одбојци на пијеску у БиХ. Драго нам је што се из године у годину одазива велики врој екипа, а квалитету турнира доприноси и чињеница да на њему учествују и репрезентативци као што је капитен репрезентације БиХ Анђелка Радишковић, као и Тамара Ђапа која је вишеструки првак овог турнира, те и капитен Одбојкашког клуба „Војводина“ Жарко Кисић – казао је Златко Миоданић дервентског клуба, а члан управе Душко Нинковић поносан је на континуитет и квалитет турнира.

– Током два дана имали смо велики број посјетилаца, а и велика имена одбојке, а која су остала вјерна турниру иако су се истовремено одржавала још два турнира – рекао је Нинковић којем је за залагање у организацији турнира у посљедњих уручено признање клуба.

Турнир свих година подржавају бројни спонзори, али и Градска управа.

– Овај турнир је једна од манифестација по којима је Дервента препознатљива, а који има међународни карактер. Честитам организаторима, свим нашим гостујућим учесницима који су већ 24 године истински пријатељи Дервенте, која је позната по женској, а прије рата, и по мушкој одбојци – казао је замјеник градоначелника Синиша Јефтић који је отворио ову спортску смотру.

Он је најављено окупљање одбојкашких легенди бивше Југославије.

– Вјероватно крајем мјесеца, Дервенту ће посјетити и легенде одбојке бивше Југославије што је такође веома значајан дио мозаика љетњих дешавања – казао је Јефтић.

Отварању турнира је, поред бројних љубитеља спорта, присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић.

Женска конкуренција

Полуфинале

Тајша Лаковић/Свјетлана Лугоња (Модрича) – Тамара Ђапа/Анђелка Радишковић (Шипово/Добој) 0:2 (16:21; 11:21)

Јелена Шакотић/Соња Вујнић (Бањалука) – Луција Главаш/Анђела Јазвић (Осијек/ Оџак) 2:0 (21:5; 21:9)

Финале

Тамара Ђапа/Анђелка Радишковић (Шипово/ Добој) – Јелена Шакотић/Соња Вујнић (Бањалука) 2:0 (21:13; 21:12)

Мушка конкуренција

Полуфинале

Жарко Благојевић/Марин Ђукић (Модрича) – Немања Божић/Недељко Николић (Брчко) 0:2 (13:21; 10:21)

Никола Маричић/Срђан Митровић (Брчко) – Младен Макивић/Рајко Лајић (Градишка) 2:0 (21:16; 21:16)

Финале

Немања Божић/Недељко Николић (Брчко) – Никола Маричић/Срђан Митровић (Брчко) 2:1 (16:21; 21:18; 15:12)

Related posts

РУКОМЕТАШИ СЕ ОПРОСТИЛИ ОД ЕЛИТНОГ ТАКМИЧЕЊА

admin

ДВА ИДЕНТИЧНА РЕМИЈА

admin

„ТЕКСТИЛАЦ“ ГОСТУЈЕ У ПРЊАВОРУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još