ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Окупани младошћу
матуранти украсили град

Основна школа „19. април“ на нове стазе знања испратила је још једну генерацију од 78 матураната, а центар града био је испуњен њиховом младошћу.
Матуранти су испред Центра за културу у пратњи својих родитеља, бројних суграђана, у свечаним издањима дефилеом започели вече које ће дуго памтити.
Директорица школе Елвира Миљић пожељела је матурантима добро здравље и да остваре циљеве које сами себи поставе, те да их прати срећа у школовању и животу.
-Испраћамо 78 матураната од чега је 12 из подручне школе у Агићима. Свака генерација је специфична по нечему, можда ова генерација нема пуно ученика који су понијели „Вукову“ диплому, али свакако ће остати забиљежени по томе да су били добра генерација, у смислу дисциплине и односа према другарима – казала је Миљићева истичући да су ови ученици током цијелог школовања имали запажене резултате на спортским такмичењима и предмета.
Титулу „вуковаца“ понијеле су ученице Софија Тодоровић и Лана Николић, која је и ученик генерације, а њихова заједничка одлука је да упишу гимназију општег смјера и наставе заједничко школовање.
Њих двије, захвалност су исказале бившој наставници Борки Бешлић и садашњој разредници Марији Планинчевић.

-Уз помоћ наставнице математике подстакнута сам да се почнем бавити математиком и постигнем резултате на такмичењима, прво на градским, а онда и на другим – казала је Николићева.
„Вуковац“ Софија Тодоровић рекла је да се редовним радом и учењем могу остварити добри резултати.
-Ишла сам на такмичења, али нисам имала добре резултате као моја другарица. Наставнице су нас увијек подстицале на добар успјех и говориле су нам колико су важне добре оцјене за даље школовање – казала је Тодоровићева.

Related posts

У помоћ стигла модерна
приколица од 50.000 КМ

Derventski List

Успомене из ђачког доба године не бришу

admin

У касарни „Здравко Челар“ изложена војна опрема и возила

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još