Култура

ОМАЖ КЛАСИЧНОЈ УМЈЕТНОСТИ

У склопу фестивала „Љетна арт сцена“ вече је протекло у знаку класичне музике, стихова и стандардне ликовне поставке.
Племенити циљ, куповина клавира, окупља дервентске умјетнике разних миљеа, а вечерас су свој допринос дале пијамисткиње Валентина Шатара, Драгана Латиновић, Марија Карановић и Милкица Марјановић пјесникиња, те фотограф Иван Живковић донирајући двије слике из колекције „Дервента на канвасу“.
Професор клавир и пијанисткиња Валентина Шатара сматра да ће куповина клавира учинити да класична музика буде доступнија и да ће тиме наша културна сцена бити оплемењенија.
– Ја сам почаствована што сам позвана и што учествујем у ширењу крила културе – казала је Шатара додавши да оваква дешавања много утичу на подизање културне свијести код младих.
Пјесникиња Милкица Марјановић је поносна што чита своје стихове пред дервентском публиком и што је раме уз раме са препознатљивим именима дервентске културне сцене.
-За једну малу средину ово је велика ствар – закључила је Марјановићева додавши да је примијетно да је сваки пут одазив публике све већи и да је то знак да организатори раде одличан посао.

Related posts

Школа глуме степеница ближе ка аматерском позоришту

admin

ДЈЕЛА ШЕСТОРО ДЕРВЕНЋАНА МЕЂУ КОРИЦАМА АЛМАНАХА

admin

ОТВОРЕН ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još