Друштво

Освештање живописа
храма у Кострешу 14. јула

Епископ зворничко – тузлански Фотије у недјељу, 14. јула, освештаће живопис у храму Свете великомученице Марине у Кострешу, а дио свечаности биће и послуга цркве. 

Дочек епископа Фотија планиран је у 8.30 часова, а литургија, ломљење славског колача и освештање живописа требало би да почне у девет часова. Послије молитве планирано је послужење за све присутне.

– Позивамо све вјернике да присуствују свечаности освештања фресака и прослави послуге храма Свете великомученице Марине – казали су из Црквене општине Костреш.

Подсјећамо, живописање цркве почело је 2018. године уз помоћ бројних вјерника и других донатора, а живописом је украшено око 300 квадратних метара унутрашњости цркве.

Храм у Кострешу изграђен је 1905. године, а обновљен и освештан 1984. Након што је црква у протеклом рату 1992. године сравњена са земљом, поновно подизање светиње почело је 1999. године, а изградња је завршена 30. јула 2007. године на празник Огњене Марине, када је храм и освештан.

Related posts

Ручни радови испунили
Дом пензионера

Derventski List

Христос васкрсе!

admin

Усвојен Статут, акција даривања крви 18. новембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još