Друштво

ОСНАЖИТИ ЖЕНЕ НА СЕЛУ

Тренинг под називом „Оснаживање женских организација на селу да буду видљивије“, који је у организацији Удружења жена „Дервента“ одржан протекле суботе у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“, имао је за циљ преношење искустава и примјера добре праксе у оснаживању жена.

Тренинг је одржан као дио пројекта „Изградња капацитета Женске мреже БиХ“, а поред чланица удружења из Дервенте, присуствовале су му и представнице удружења жена „Ђурђевак“ из Лијешћа и „Плана“ из Макљеновца.

– Циљ тренинга је био преношење искустава и примјера добре праксе о начинима дјеловања у својим локалним заједницама и шире како би жене биле препознатљиве и видљивије. Теме реализоване на тренингу су биле усмјерне на улогу и значај умрежавања женских организација с посебним освртом на Женску мрежу БиХ, као и улоге жене у јавном и друштевеном животу, те представљање у медијима – саопштили су из удружења.

Удружења жена из Лијешћа и Макљеновца, уз помоћ дервентског удружења, припремиће изјаве и потребну подршку за приступање Женској мрежи БиХ.

Related posts

Пољопривреда и даље једна од жила куцавица Дервенте

admin

„Комуналац“: Не прекопавамо гробна мјеста

admin

Већи број лежаја и богатија
понуда шире крила туризму

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još