Друштво

Очистити димњаке и
провјерити инсталације

Из Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице позивају грађане да прије почетка гријне сезоне очисте димњаке и провјере гријне уређаје и инсталације.

Ватрогасци – спасиоци подсјетили су да је најчешћи узрок пожара сагоријевање чаћи што проузрокује пуцање димњака и продор дима и ватре у објекте и даље ширење пожара.

– Строго се забрањује гашење запаљеног димњака водом – казали су из ове јединице апелујући на суграђане да прије почетка гријне сезоне ангажују овлашћена лица за одржавање димњака који ће потврдити њихову исправност и уредност инсталација и уређаја који се користе за гријање.

– Такође, важно је и обратити пажњу на то да не дође до преоптерећења електричних инсталација, избјегавати већи број продужних каблова, те водити рачуна о складиштењу енергената који могу да изазову пожар или експлозију – додали су из Ватрогасно – спасилачке јединице.

Related posts

Представљање приручника „Како ли се каже“ вечерас

admin

Хуманим гестом заслужили похвале

admin

Шаргију учи да
свира 15 полазника

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još