Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“ доо бави се информисањем и издавачком дјелатношћу. Оснивач предузећа је град Дервента, а највиши орган управљања Скупштина предузећа коју чини Скупштина града Дервента, која бира Надзорни одбор који именује директора предузећа.

Сједиште предузећа је у Дервенти у Улици Цара Лазара 15.

ЈП „Дервентски лист и Радио Дервента“ доо редовно, сваког четвртка, издаје седмичне информативне новине „Дервентски лист“.

Циљ листа је правовремено, објективно и истинито информисање јавности о свим догађајима, људима и појавама из Дервенте и догађајима, људима и појавама које имају везу с Дервентом, односно са њеним становницима.

“Дервентски лист” је отворен за све који имају и желе нешто да кажу, представе, покажу или једноставно да, позитивним гестом и примјером, скрену пажњу на себе.


ИСТОРИЈАТ

Седмичне информативне новине “Дервентски лист” излазе више од стотину година и једно су од најважнијих обиљежја Дервенте и дио њеног идентитета.

Јавно предузеће “Дервентски лист и Радио Дервента” је правни сљедбеник Центра за информисање у чијем саставу су до 1992. године били “Дервентски лист” и “Радио Дервента”.

Први број “Дервентског листа”, према доступним информацијама, из штампе је изашао 12. децембра 1912. године под именом “Дервентски котарски лист”, а под овим именом новине су излазиле све до краја Првог свјетског рата. Између два рата забиљежено је неколико издања новина које су настале на темељима “Дервентског котарског листа”, као што су “Наша смотра”, “Босанац” или сатирични лист “Бургија”.

Након Другог свјетског рата “Дервентски лист”  је обновљен 29. новембра 1952. године, али је 1959. опрема, заједно са члановима редакције пресељена у Добој, како би се издавао регионални лист. Ипак, крајем 1966. године “Дервентски лист” се поново појављује пред читаоцима, а без прекида је излазио све до почетка Одбрамбено – отаџбинског рата 1992. године.  Опет је услиједила трогодишња пауза, да би лист поново био покренут 12. јануара 1995. године и од тада се сваког четвртка појављује пред читаоцима.


РАДИО ДЕРВЕНТА

“Радио Дервента” је емитовање програма започела 29. новембра 1972. године, а функционисала је све до почетка Одбрамбено – отаџбинског рата. Након неколико мјесеци паузе, одмах по ослобођењу сједишта предузећа, радио станица је почела да емитује програм. До престанка рада дошло је у новембру 2001. године, након што је Регулаторна агенција за комуникације “Радио Дервенти” одузела дозволу за емитовање програма.


ПРАВИЛА КОРИШЋЕЊА

Коришћењем било којег дјела портала www.derventskilist.net, којим руководи Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“, подразумијева се да прихватате правила коришћења свих његових садржаја.

Корисници су дужни да се упознају са правилима коришћења и њиховим евентуалним изменама.

Ниједан дио портала www.derventskilist.net не смије се користити у незаконите сврхе или за промовисање незаконитости.

Сви посјетиоци имају право да бесплатно користе садржаје портала уколико не крше правила коришћења.


САДРЖАЈ

Портал www.derventskilist.net састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја и линкова на спољне странице.

Све садржаје портала користите на властиту одговорност и Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“ не могу се сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем.

Приступ порталу www.derventskilist.net и свим његовим садржајима дозвољен је особама било ког узраста.


АУТОРСКА ПРАВА

Портал www.derventskilist.net полаже ауторска права на све властите садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код).

Неовлашћено коришћење било којег дијела садржаја портала сматра се кршењем ауторских права портала www.derventskilist.net и подложно је тужби.

Неовлашћено коришћење било којег дјела портала без дозволе власника ауторских права (www.derventskilist.net и  партнерисматра се кршењем ауторских права и подложно је тужби.

Уколико сматрате да је садржај објављен на порталу  www.derventskilist.net повриједио ваша ауторска права, случај ће бити одмах размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени уколико буде установљена исправност садржаја жалбе.


ЛИНКОВИ НА СПОЉНЕ СТРАНИЦЕ

Портал www.derventskilist.net садржи линкове на web странице изван властитог портала.

Портал линкове за садржаје изван властитог портала објављује у доброј намјери и не може се сматрати одговорним за садржаје изван портала.


СПОЉНИ САРАДНИЦИ

Портал www.derventskilist.net шти приватност корисника у највећој могућој мјери. Портал се обавезује да ће чувати приватност корисника портала, осим у случају тешког кршења правила портала или незаконитих активности корисника.

YouTube и остали видео сервиси

Портал објављује видео фајлове који су лоцирани на серверима YouTube и серверима осталих видео сервиса.

Видео фајлови постављени су по аутоматизму YouTube софтвера на који портал Дервентског листа нема нити може имати утицаја. Самим тим портал није одговоран за садржаје ових видео фајлова.


АНДРОИД АПЛИКАЦИЈЕ

Портал објављују свој садржај и на мобилним уређајима преко апликација намјењеним за такав облик дистрибуције.

Сва правила која су наведена за портал важе и за мобилне апликације.


МОДИФИКОВАЊЕ И ПРОМЈЕНЕ ПРАВИЛА

Јавно предузеће „Дервентски лист и Радио Дервента“ задржавају право да без најаве повремено промијени или модификује правила.

 

Коришћењем било којег садржаја на порталу www.derventskilist.net сматра се да сте упознати са најновијим правилима.

 

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još