EкономијаИЗДВОЈЕНО

„Амика“ прославила 20 година
успјешног пословања

Компанија „Амика“ вечерас је пријемом за пословне сараднике и клијенте, којем су присуствовали и представници Градске управе, Амбасаде Италије у БиХ и друге званице, прославила 20 година успјешног пословања.
Директорица фабрике Соња Маркелић подсјетила је на почетке пословања овог привредног друштва чији годишњи промет достиже 25 милиона марака.

-Почели смо 2003. године са 116 радника преузетих од фабрике „Демос“, а данас бројимо 655 запослених и успјешно дјелујемо у два сектора производње обуће, бризгана обућа и кожна женска обућа, са 24 машине за бризгање. Просјек нашег годишњег промета износи 25 милиона марака – рекла је Маркелићева додавши да је читава производња усмјерена ка извозу.
-За 20 година постојања извезли смо 104 милиона пари обуће. Однедавно имамо погон у Броду са педесетак радника у зависности од потребе. Орјентисани смо на аутоматизацију производње, набавку нових машина и улагање у енергетску ефикасност фирме, те стално имамо потребу за новим радницима – истакла је Маркелићева.
Замјеник градоначелника Синиша Јефтић честитао је овом привредном друштву јубилеј истакавши да се ради о фирми која има значајно мјесто у привредном животу Дервенте.
-У име Градске управе и градоначелника, и у своје име, честитам вам велики јубилеј, јер није мало егзистирати и радити, запошљавати 20 година. Честитам вам на труду и одлучности које сте у протеклом времену уложили у Дервенту и запослили наше суграђане. Захваљујем се и на друштвеној одговорности, с обзиром да учествујете у разним акцијама и подржавате наше суграђане – рекао је Јефтић.
Предсједник Уније послодаваца Републике Српске Саша Тривић истакао је да Република Српска има много користи од успјешности пословања „Амике“.

– Радници у овој фабрици имају плате изнад просјека у грани, али и бољи статус. Камо среће да имамо више оваквих предузећа. Видјели смо да власник не износи одавде капитал, што значи да је Република Српска повољно окружење за стране инвестиције и мислим да нам треба још више оваквих инвеститора. Када нађете једног доброг инвеститора он доведе одмах и друге и мислим да само двије – три општине у РС имају овакав статус као Дервента – нагласио је Тривић.
Пријему су присуствовали и замјеник амбасадора Италије у БиХ Лоренцо Донатели, директор Уније послодаваца Републике Српске Саша Ачић, народни посланик Перо Ђурић, те други гости.

Related posts

УМЈЕТНИЧКИ ШТИХ ДЕРВЕНТЕ ОДЗВАЊАО БАНСКИМ ДВОРОМ

admin

На снази црвено упозорење, најављено до 40 степени

admin

Духовна ризница дервентског краја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još