ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Паметна табла и 3Д штампач биће доступни ђацима

Стручна и техничка школа, у оквиру пројекта „Табла“, једна је од 50 средњих школа у Републици Српској која ће бити опремљена СТЕМ лабораторијом, односно паметном таблом и 3Д штампачем са пропратном опремом, а чија је вриједност око 20.000 марака.

Ради се о лабораторијама које ће се користити за наставне и ваннаставне активности, а обука за професоре који ће управљати новом опремом, већ је почела.

– СТЕМ лабораторија садржи четири лаптопа, паметну таблу, намјештај (столови, столице, орман, полице), 3 D штампач са попратном опремом, Лего едукацијски сет, Ардуино сет, робот хексапод, геометријски прибор, као и моделе/карте за биологију и географију – објаснили су из школе додајући да је школи до сада испоручен већи дио опреме, а током јуна требало би да стигну и лаптопи.

– Тренутно је у току педагошка онлајн обука коју реализује Републички педагошки завод за око 80 пријављених наставника – тренера, а који ће накнадно обучавати остало наставно особље. Прoфeсoри из нaшe шкoлe, Вeснa Mакрић и Гордан Jeлисић учествују у шеснаестодневном oнлајн сeминaру, при  чeму стичу звaњe мaстeр eдукaтoрa,  те имajу oбaвeзу дa стечено знaњe пренесу другим прoфeсoримa – истакли су из Стручне и техничке школе.

Зa сљeдeћу седмицу плaнирaнa je oбукa нa пaмeтнoj тaбли и Ардуино сетовима кojи су сaстaвни диo прojeктa који се реализује у сарадњи са међународном организацијом „Save the Children“, a кojи финaнсирa USAID.

 

3Д штампач

Професори Стручне и техничке школе прошле седмице присуствовали су обуци за руковање 3Д штампачем.

– У питању јештампач „Ultimaker“, који може да штампа било које облике, који су претходно конструисани уз помоћ 3Д софтвера за цртање – казали су из школе додајући да су ученици веома заинтересовани за рад на овим уређајима.

Related posts

ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ МОТОЦИКЛИСТА

admin

Дервенћани били дио кампа
на планини Чврсници

Derventski List

Спортски дан у вртићу донио прегршт забаве

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!