ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Паметна табла и 3Д штампач биће доступни ђацима

Стручна и техничка школа, у оквиру пројекта „Табла“, једна је од 50 средњих школа у Републици Српској која ће бити опремљена СТЕМ лабораторијом, односно паметном таблом и 3Д штампачем са пропратном опремом, а чија је вриједност око 20.000 марака.

Ради се о лабораторијама које ће се користити за наставне и ваннаставне активности, а обука за професоре који ће управљати новом опремом, већ је почела.

– СТЕМ лабораторија садржи четири лаптопа, паметну таблу, намјештај (столови, столице, орман, полице), 3 D штампач са попратном опремом, Лего едукацијски сет, Ардуино сет, робот хексапод, геометријски прибор, као и моделе/карте за биологију и географију – објаснили су из школе додајући да је школи до сада испоручен већи дио опреме, а током јуна требало би да стигну и лаптопи.

– Тренутно је у току педагошка онлајн обука коју реализује Републички педагошки завод за око 80 пријављених наставника – тренера, а који ће накнадно обучавати остало наставно особље. Прoфeсoри из нaшe шкoлe, Вeснa Mакрић и Гордан Jeлисић учествују у шеснаестодневном oнлајн сeминaру, при  чeму стичу звaњe мaстeр eдукaтoрa,  те имajу oбaвeзу дa стечено знaњe пренесу другим прoфeсoримa – истакли су из Стручне и техничке школе.

Зa сљeдeћу седмицу плaнирaнa je oбукa нa пaмeтнoj тaбли и Ардуино сетовима кojи су сaстaвни диo прojeктa који се реализује у сарадњи са међународном организацијом „Save the Children“, a кojи финaнсирa USAID.

 

3Д штампач

Професори Стручне и техничке школе прошле седмице присуствовали су обуци за руковање 3Д штампачем.

– У питању јештампач „Ultimaker“, који може да штампа било које облике, који су претходно конструисани уз помоћ 3Д софтвера за цртање – казали су из школе додајући да су ученици веома заинтересовани за рад на овим уређајима.

Related posts

ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР ДОБИО БИБЛИОТЕКУ

admin

ВЕЧЕ КУПОВИНЕ И ЗАБАВЕ У ПЕТАК

admin

Ученици СШЦ „Михајло Пупин“ прикупили 4.000 марака

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još