ИЗДВОЈЕНОНовости

Позната, али и нова лица у трци за скупштинске клупе

Политичке партије које дјелују на подручју Дервенте пријавиле су кандидате за Народну скупштину Републике Српске и Парламент БиХ на предстојећим општим изборима који ће бити одржани 2. октобра, а рок за пријаву кандидатских листи истекао је 4. јула.

Тиме су постала позната имена суграђана који ће се борити за мјесто у скупштинским клупама на нивоу Републике Српске, али и БиХ, а међу добро познатим именима, налазе се и нова.

На листи СНСД-а за народне посланике из изборне јединице 4 нашла су се имена троје Дервенћана и листу предводи народни посланик Игор Жунић, док је један кандидат из Дервенте у трци за посланика у Парламенту БиХ.

– Листу СНСД-а за Народну скупштину РС у изборној јединици 4 предводи Игор Жунић, а кандидати из Дервенте за народне посланике су и Маја Пјерановић и Денис Пијетловић. За парламент БиХ наш кандидат је Ђурђа Додиг Пијетловић и ми очекујемо побједу на свим нивоима, јер нудимо квалитетне кадрове и квалитетна рјешења – казали су из Градског одбора СНСД-а.

Дервентски одбор СДС-а кандидовао је четворо Дервенћана за Народну скупштину РС, док за Парламентарну скупштину БиХ неће бити кандидата из нашег града.

– Ми на октобарске изборе излазимо са јаком екипом коју чине четири кандидата и очекујемо побједу. Носилац листе за Народну скупштину је Перо Ђурић, а уз њега су на листи за народне посланике и Владо Ковачевић, Бранко Катанић и Сања Николић. Кандидате за Парламент БиХ даће наше колеге из Модриче и Брода као што је договорено на нивоу координационог регионалног одбора – истакли су у Градском одбору СДС-а.

Социјалистичка партија за народне посланике има заједничку листу са Народним демократским покретом, а предсједник Градског одбора СП-а Дервента Славен Гојковић рекао је да заједничка листа за Народну скупштину из Дервенте броји три кандидата.

– Носилац листе за Народну скупштину је Славен Гојковић, а из Социјалистичке партије на листи је др Биљана Ненадић, док је трећи кандидат из Народног демократског покрета Маријана Рељић. За Парламент БиХ кандидат Социјалистичке партије је Миланка Ђукић – рекли су у Градском одбору СП-а.

Предсједник дервентског НДП-а Зоран Милојевић потврдио је да ће кандидат те странке на заједничкој листи бити Маријана Рељић.

– Ми смо дали једног кандидата на заједничку листу и очекујемо добар изборни резултат нашег кандидата и коалционог партнера, те да ће коалиција освојити један посланички мандат – рекао је Милојевић.

Партија демократског прогреса понудила је четири кандидата и то три за Народну скупштину и једног за парламент на нивоу БиХ.

– Наши кандидати за народне посланике су тренутни одборници у Скупштини града Сања Димитрић, Мирко Петрић и Душко Вујичић, док је кандидат за Парламентарну скупштину БиХ Дајана Зарић – рекли су у  Градском одбору ПДП-а.

Листу Демократског народног савеза чиниће три кандидата за Народну скупштину и један за Парламент БиХ.

– Носилац листе ДНС-а за Народну скупштину РС је Дејан Пјерановић, а из Дервенте имамо још два канидата и то Тијану Кудузовић и Драгу Симића, док је наш кандидат за парламент БиХ Мирко Земуновић – прецизирали су из Градског одбора ДНС-а.

Са пуном листом на парламентарне изборе излази и Уједињена Српска, која ће из Дервенте имати пет кандидата за народне посланике и једног за ниво БиХ.

– Носилац листе за Народну скупштину РС је Миодраг Тешендић, а уз њега наши кандидати су Тања Билић, Далиборка Ковачевић, Гордана Асентић, Дарко Врачевић и Драгомир Лејић. Кандидат за Представнички дом Парламента БиХ из Дервенте је Драго Латиновић – додали су у градском одбору странке.

Своје кандидате на предстојећим изборима имаће и Социјалистичка партија Српске и то за Народну скупштину.

– Наши кандидати за народне посланике су Далибор Симић, Никола Нединић и Сања Токић, а кандидате за парламент на нивоу БиХ из Дервенте нисмо понудили – кажу у Градском одбору СПС-а.

На листе за оба парламента кандидате из Дервенте понудио је и ДЕМОС.

– Ми смо понудили кандидате за оба парламента и за Народну скупштину РС то је Милан Ђукић, а за Парламент БиХ кандидат наше странке је Јелена Јоканић – рекли су у Градском одбору ДЕМОС-а.

Дервента се за Народну скупштину РС налази у изборној јединици 4, заједно са општинама Брод, Модрича и Вукосавље, док за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ чини изборну јединицу 2, која обухвата и Добој, Петрово, Брод, Вукосавље, Шамац, Модричу, Доњи Жабар, Лопаре, Угљевик, Станаре, Теслић, Брчко дистрикт, Бијељину и Пелагићево.

Избори

Општи избори у БиХ биће одржани 2. октобра, а  грађани ће бирати Предсједништво БиХ, Представнички дом Парламента БиХ, предсједника и потпредсједнике Републике Српске, Народну скупштину Републике Српске, Парламент ФБиХ, скупштину Брчко Дистрикта и скупштине кантона у ФБиХ.

Related posts

ВОДА ИЗ ГРАДСКОГ ВОДОВОДА ИСПРАВНА ЗА ПИЋЕ

admin

„ТРОЛОВЦИ“ ОСВАЈАЛИ ОСМИЈЕСИМА И ЗДРАВИМ ЗАЛОГАЈИМА

admin

Чардак живи упркос ранама

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još