ДруштвоРС-РЕГИЈА

Почела исплата једнократне помоћи за младе

Министарство финансија Републике Српске је данас исплатило 5,3 милиона КМ на банковне рачуне младих који су се регистровали путем апликације 5. јула 2022. године и који су прошли провјеру Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

– Министарство финансија обавјештава све оне који су апликацију попунили 5. јула, а нису им исплаћена средства, да од сутра могу провјерити статус поднесене пријаве. На Порталу апликације ће бити објављено обавјештење о начину пријаве грешке – саопштено је из министарства.

До сада се за остваривање права на једнократну новчану помоћ од 100 КМ пријавило 87.000 заинтересованих у Републици Српској и Брчко Дистрикту.

Пријаве за једнократну помоћ могуће су до 25. јула 2022. године попуњавањем апликације на линку који је објављен на интернет страници Министарства финансија Републике Српске, гдје је наведена и инструкција за попуњавање и услови које заинтересовани треба да испуне. Средства ће бити исплаћивана сукцесивно, одмах по завршетку провјере личних података у Министарству унутрашњих послова и Брчко Дистрикту.

– Одлука о исплати једнократне помоћи за младе је само дио мјера које је Влада РС планирала и које се реализују ради побољшања укупног стандарда у Српској – додали су из министарства.

 

Related posts

Другари из „Бамбија“ окушали се као пекари, фризери и месари

admin

Школа у Осињи добила видео – надзор

admin

Дијелови Појезне у
уторак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još