Новости

Прва овогодишња
сједница 13. фебруара

Пред одборницима Скупштине града на првој овогодишњој сједници, у уторак, 13. фебруара, наћи ће се 26 тачака дневног реда, међу којима су приједлози именовања директора Центра за социјални рад и Дома здравља.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума, а на приједлог Комисије за избор и именовање дневни ред допуњен је приједлозима рјешења о измјени Рјешења о именовању комисија за примопредају дужности између именованих лица у Дому здравља и Центру за социјални рад.

Одборници ће разматрати и приједлог рјешења о разрјешењу члана Градске изборне комисије, те информације о упису ученика и стручној заступљености наставног кадра у школској 2023/2024. години у основним школама „Никола Тесла“, „19. април“, „Ђорђо Панзаловић“ и „Тодор Докић“, као и у обје средње школе уз осврт на план уписа ученика у прве разреде средњих школа у школској 2024/2025. години.

На дневном реду је и Извјештај о реализацији расподјеле подстицаја за развој пољопривреде и села у 2023. години, као и Приједлог плана коришћења средстава остварених од концесионе накнаде за 2024. годину. Ријеч ће бити и о допуни Одлуке о коришћењу и наплати паркинга на подручју града и приједлог одлуке о коришћењу средстава наплаћених од накнада по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредно.

Пред одборницима су и приједлози одлука о висини накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта и о просјечној коначној грађевинској цијени метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју града у протеклој години.

Одборници ће се изјаснити и о Приједлогу одлуке о висини накнаде предсједницима савјета мјесних заједница на подручју града за текућу годину, те о приједлозима одлука из области имовинско правне области, а биће ријечи и о продаји службених возила у власништву града Дервента.

Related posts

Грађани да користе
службени улаз у Полицијску станицу

Derventski List

Усвојени извјештаји јавних установа, без смјене директора Дома здравља

admin

НЕМА НОВИХ ЗАРАЖЕНИХ, ДВИЈЕ ОСОБЕ ИЗЛИЈЕЧЕНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još