Новости

Прва овогодишња
сједница 13. фебруара

Пред одборницима Скупштине града на првој овогодишњој сједници, у уторак, 13. фебруара, наћи ће се 26 тачака дневног реда, међу којима су приједлози именовања директора Центра за социјални рад и Дома здравља.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума, а на приједлог Комисије за избор и именовање дневни ред допуњен је приједлозима рјешења о измјени Рјешења о именовању комисија за примопредају дужности између именованих лица у Дому здравља и Центру за социјални рад.

Одборници ће разматрати и приједлог рјешења о разрјешењу члана Градске изборне комисије, те информације о упису ученика и стручној заступљености наставног кадра у школској 2023/2024. години у основним школама „Никола Тесла“, „19. април“, „Ђорђо Панзаловић“ и „Тодор Докић“, као и у обје средње школе уз осврт на план уписа ученика у прве разреде средњих школа у школској 2024/2025. години.

На дневном реду је и Извјештај о реализацији расподјеле подстицаја за развој пољопривреде и села у 2023. години, као и Приједлог плана коришћења средстава остварених од концесионе накнаде за 2024. годину. Ријеч ће бити и о допуни Одлуке о коришћењу и наплати паркинга на подручју града и приједлог одлуке о коришћењу средстава наплаћених од накнада по основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредно.

Пред одборницима су и приједлози одлука о висини накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта и о просјечној коначној грађевинској цијени метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју града у протеклој години.

Одборници ће се изјаснити и о Приједлогу одлуке о висини накнаде предсједницима савјета мјесних заједница на подручју града за текућу годину, те о приједлозима одлука из области имовинско правне области, а биће ријечи и о продаји службених возила у власништву града Дервента.

Related posts

Поклони за Луку Тадића, првог Дервенћанина рођеног у 2022.

admin

ВЕО ЗАБОРАВА НЕ СМИЈЕ ПАСТИ НА ЖРТВЕ ЧАРДАКА

admin

Безбједније путно чвориште и бржи приступ индустријској зони

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još