EкономијаИЗДВОЈЕНО

РАФИНЕРИЈА ДЕРВЕНТИ ПОНУДИЛА ГАС

Рафинерија нафте у Броду планира изградњу компресорске станице за компримирани гас који би био дистрибуисан широм Републике Српске и БиХ, а шансу да се снабдијевају гасом имале би и јавне установе и предузећа у Дервенти.

Овај пројекат начелнику општине Милораду Симићу и његовим сарадницима, како је саопштено из Општинске управе, представило је руководство бродске Рафинерије предвођено директором  Караљусом Анатолијем.

Фокус разговора био је на могућностима сарадње и будућим инвестицијама на подручју општине.

Према плану који су изнијели челници Рафинерије, гас би се цистернама дистрибуирао корисницима. Понуда се односи на све који за загријавање пословних просторија користе нафту, струју или пелет. Преласком на гас  значајно би били смањени трошкови гријања.

– Договорено је да општина овај вид коришћења гаса представи дервентским привредницима и другим субјектима како би се добили подаци о заинтересованости за прелазак на овај енергент, а будућа сарадња ће се разматрати на једном од наредних састанака – саопштено је из Општинске управе.

Састанку су присуствовали и руководилац Службе за организације изградње Рафинерије Павел Винокуров, те замјеник начелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Related posts

„Унис“ на добошу за 20 милиона КМ

admin

Отворен позив за предлагање кандидата за Великогоспојинску повељу

admin

Вода стигла до 24 домаћинства у Горњем Вишњику

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još