РС-РЕГИЈА

Садржајнију свакодневицу очекује 2.500 дјеце у Српској

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је сигурна да ће 12. хуманитарна кампања „С љубављу храбрим срцима“ бити успјешна и да ће овим путем бити обезбијеђена превозна средства за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Цвијановићева је истакла да то неће значити само подршку корисницима него цјелокупној породици.

– На тај начин ћемо омогућити бољи приступ одређеним потребама или услугама за кориснике, али исто тако и родитељима и породици. Тиме што имају организованији и институционалнији приступ превозу дјеце, олакшаћемо им живот и омогућити више времена који треба да проведу са члановима својих породица – рекла је јуче Цвијановићева послије пријема за представнике Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске (Менерали) у Палати предсједнице у Бањалуци.

Предсједница Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске Татјана Спасојевић рекла је да ће средствима прикупљеним из акције „С љубављу храбрим срцима“ обезбиједити за око 2.500 дјеце адекватан приступ услугама у локалним заједницама.

– Управо успостављањем услуге превоза за кориснике јавиће се потреба и за успостављањем услуга тамо гдје не постоје. Ово је велики пројекат и нешто велико за нас родитеље дјеце са сметњама у развоју. Ово је велика порука свима нама да пресједница увијек чврсто стоји иза нас и иза наших потреба, те да је спремна да нам пружи руку и помогне када год је то потребно – истакла је Спасојевићева.

Објаснила је да дјеца адекватна возила неће користити само за одласке на потребне третмане, него ће им возила бити на располагању и за излете, дружења и остале активности.

– Биће равноправни грађани нашег друштва. Захваљујем нашим суграђанима за досадашњу подршку. Позивам их и ове године да подрже акцију „С љубављу храбрим срцима“ и позову број телефона 1411, те дају свој мали допринос који је за нас јако велики – нагласила је Спасојевићева.

Представници Савеза Менерали уручили су предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић монографију поводом 25 година постојања и рада Савеза, те јој захвалили за подршку и разумијевање које је показала за најмлађе чланове и њихове породице, као и настојање да се дјеци с потешкоћама у развоју пруже квалитетније услуге и унаприједе услови живота.

http://www.rtrs.tv

Related posts

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СУБВЕНЦИЈУ КАМАТНЕ СТОПЕ

admin

РС ДОБИЛА НОВУ ВЛАДУ

admin

ДЈЕЧИЈЕ ИГРАОНИЦЕ ПОД ЛУПОМ ИНСПЕКТОРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još