Новости

Скупштина града
засједа 15. јуна

Одборници Скупштине града на сједници оја је заказана за 15. јун разматраће 32 тачке дневног реда, а међу њима је избор потпредсједника парламета и извјештај о извршењу буџета града за први квартал 2023. године.

Усаглашено је то већином гласова на данашњој сједници скупштинског Колегијума, а на наредној сједници парламента биће ријечи и о информацијама о запошљавању на подручју града, броју и структури незапослених, као и потребним кадровима за развој града, те пословању привреде, раду невладиних организација и удружења грађана и стипендирању студената и ученика у школској 2022/2023. години.

Пред одборницима ће се наћи и информација о остваривању права у области борачко – инвалидске заштите и информација о превентивној здравственој заштити становништва, те Приједлог одлуке о проширеним правима у области социјалне заштите, као и извјештај о раду Првостепене стручне комисије за процјену потреба и усмјеравање дјеце и омладине са сметњама у развоју.

На приједлог Комисије за избор и именовање на дневном реду наћи ће се и именовање Комисије за именовања у Геронтолошком центру, Центру за социјални рад, те Приједлог рјешења рјешења о разрјешењу дужности члана Комисије за избор и именовање Скупштине града Дервента и избору на то мјесто.

На дневном реду наћи ће се и одлуке о расписивању јавног конкурса за избор и именовање директора Геронтолошког центра, једног члана у УО Центра за социјални рад и разрјешењу и именовању чланова УО Дома здравља.

Локални парламент требало би да се изјасни и о нацрту одлуке о разврставању локалних путева и улица, те приједлогу одлуке о именовању чланова Форума за безбједност грађана, као и приједлогу одлуке о расписивању јавног огласа за давање у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске путем прибављања писаних понуда.

Такође, одборници би требало да одлучују о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта у обухвату Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад – Блок Запад“ путем лицитације, као и закључку о прихватању иницијативе за измјену дијела Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад“ и приједлогу рјешења о именовању савјета за израду измјена дијелова регулационих планова.

Related posts

Одата почаст
страдалим Појежанима

Derventski List

Свечаности поводом Преображења употпунило културно вече

admin

СВЕТОСАВСКИ БАЛ 2. ФЕБРУАРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još