Друштво

Служен помен за 36 јунака из Горњег Детлака

Ликовима и дјелу 36 хероја из Горњег Детлака који су слободној Републици Српској подарили наврједније дарове – своје животе, данас је одата пошта и служен парастос на спомен – обиљежју у овом селу.
На споменику подигнутом у част погинулих у Одбрамбено – отаџбинском рату, упаљене су свијеће и положени вијенци, а успомену на два рођака и стрица вјерно чува и учесник рата Чедо Демировић.
– Један рођак погинуо је на Плехану на почетку рата, други на Власеници заједно са још 13 бораца, а стриц је страдао од бомбе у Лупљаници. У почетку, прве три године, ја сам преузео организацију да обиљежавамо и одајемо помен нашим борцима, а откада су други преузели, наставио сам да долазим, наравно, обавезно то чинимо сваке године и окупљам и друге да дођу, да заједно одамо пошту нашим најмилијим, пријатељима и комшијама – рекао је Демировић.

Сјенима страдалих из Горњег Детлака осим чланова породица, поклонили су се и замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, делегација Градске борачко инвалидске заштите, делегација Мјесне заједнице Горњи Детлак, те представници политичких партија СНСД, СДС, СП и Уједињена Српска. Парастосу је присуствовао и посланик у Народној Скупштини РС Перо Ђурић.

Related posts

Спремна да „плива“ у струци

admin

Освештан темељ цркве у Пољу

admin

Расписан конкурс за упис
ученика у средњу школу МУП-а

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još