Друштво

Средоје Новић представља
књигу „Од Детлака до Ист Ривера“

Дјело „Од Детлака до Ист Ривера“ потекло из пера Дервенћанина Средоја Новића биће представљено у четвртак, 5. октобра, а почетак промоције заказан је у 18 часова у Центру за културу.

Осим промоције дјела, посјетиоци ће имати прилику да разговарају са аутором о његовом животу и богатој каријери.

Средоје Новић, рођен у Доњем Детлаку, тренутно је делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ. Од 1975. године обављао је дужност секретара за заштиту уставног поретка Предсједништва СР БиХ, а од 1983. године дужности помоћника републичког секретара за унутрашње послове СР БиХ, те подсекретара за државну безбједност до 1991. године. Од 1998. године обављао је послове начелника Ресора државне безбједности, те министра унутрашњих послова Републике Српске до 2001. године. У периоду од 2002. до именовања на функцију министра цивилних послова БиХ 2007. године, обављао је дужност директора Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА). На функцију министра цивилних послова по други пут је изабран 2012. године.

Related posts

Прикупљање драгоцјене течности 8. децембра

admin

Ђаке махом муче прекомјерна
тежина, кварни зуби и лош вид

Derventski List

РАТ, СТРАДАЊЕ И ГЛАД ВЈЕЧНО УРЕЗАНИ У СЈЕЋАЊЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još