Друштво

Српски језик и моралне
вриједности сачувати од аномалија

Његовање језика упркос негативним утицајима у друштву, те важност очувања моралних вриједности главне су поруке представе „Шупља рупа“ коју су данас у Центру за културу извели ученици Стручне и техничке школе.

Овом представом, коју је припремила професорица Милка Срђеновић према тексту некадашње ученице школе Милице Вујасин, у свијету позоришта представило се 17 ђака од првог до четвртог разреда.

– Жеља нам је била да кроз ликове и догађаје прикажемо колико не водимо бригу о нашем језику. Том приликом, вриједи истаћи ријечи нашег Душка Радовића, да треба да волимо српски језик свим срцем, јер овај језик нема никог другог осим нас и то не смијемо да заборавимо – рекла је ученица Јована Митровић којој се на сцени придружио и  Сергеј Ружојчић.

– Наш рад на представи је био трновит, препун изазова и неизвијесности, све до самог извођења, али смо се сви лијепо уклопили. Порука представе је да не дозволимо да нас примитивизам побједи. Младост, снага и мудрост треба да се одупру свакодневици и боре за бољу и срећнију будућност – рекао је Ружојчић.

Представу поводом Дана позоришта од самог почетка је подржала директорица школе Бранка Јовић.

– Представа приказује аномалије у друштву и разоткрива негативне појаве. Вјерујем да може да нас натјера да процијенимо колико смо у стању да се одупремо примитивизму, а постиже и едукативни циљ и то у смислу тимског рада и стицања самопоуздања – казала је Јовићева.

Related posts

У недјељу чишћење
обала ријеке Укрине

Derventski List

Школски прибор за дјецу
под старатељством

Derventski List

ПРЕДСЈЕДНИЦА СРПСКЕ ПОСЈЕТИЛА ПОРОДИЦУ САВКОВИЋ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još