Друштво

Стручност и ефикасност гаранција за пројекте широм БиХ

Стручни приступ сваком пројекту, одговоран рад и примјена савремених трендова већ двије деценије заштитни су знак дервентског предузећа „Геокоп“ којем су повјерени неки од најзначајнијих инфраструктурнх пројеката у Дервенти, али и широм БиХ.

На десетине успјешно реализованих послова у нискоградњи и хидроградњи овој су фирми донијели  реноме поузданог партнера.

Фирма која је 2001. године покренута као породични посао породице Ружојчић, тренутно запошљава око 150 радника који су ангажовани на бројним градилиштима.

– До сада смо углавном радили у нашем граду, али градовима и општинама у окружењу, Добоју, Броду, Модричи, Шамцу, Теслићу, Српцу, Зеници и другим, а захваљујући доброј сарадњи радили смо и пројекте од државног значаја, као што су завршни радови на изградњи аутопута Коридор 5Ц, које смо проводили лани, и то дионици Буна – Почитељ у Херцеговини дужине 7,2 километра заједно са фирмом „Херинг“ из Широког Бријега – објаснио је инжењер  грађевинства у „Геокоп-у“ Славко Ћирић.

Додао је да се „Геокоп“ одлично снашао  у пројектима иза којих је стајала Европска инвестициона банка.

– Успјешно смо завршили и радове производње и уградње цементне стабилизације и асфалта на граничном прелазу Свилај, те на дионици Доња Грачаница – тунел Зеница. Тренутно смо ангажовани при уградњи цементне стабилизације и асфалтних слојева на аутопуту Коридор 5Ц на дионици Почитељ – Звировићи, те асфалтирању брзе цесте на потезу Столац – Неум у дужини од десет километара – казао је Ћирић напоменувши да је „Геокоп“ ангажован и на изградњи инфраструктуре у пословној зони у Станарима.

Овој фирми су повјерени и важни пројекти који се тренутно проводе у нашем граду.

– Изузетно добру сарадњу имамо са локалном управом, те тренутно радимо на пројекту реконструкције и изградње 23 путна правца, а повјерена нам је и реконструкција раскрснице код бензинске пумпе „Нада“ у кружну раскрсницу, а чији је инвеститор „Путеви РС“ – рекао је Ћирић.

Осим основне дјелатности нискоградње и хидроградње, ова фирма је један дио пословања базирала и на производњу материјала, тачније фракција за производњу асфалта и бетона.

– „Геокоп“ има каменоломе у Карабеговцу у Добоју и Делића брдо у Петрову. Карактеристично за каменолом у Петрову јесте материјал, такозвани дијабаз, који се користи за завршне слојеве асфалта на аутопутевима и  за изградњу жељезничког застора на пругама.

Доказ изузетној квалитети и вриједности наших фракција су проведена бројна испитивања и добијени атести не само цертификованих фирми из БиХ него и из Хрватске и Словеније.

– Осим испоруке фракција за потребе изградње, путева, тунела и мостова на  аутопуту Бањалука – Добој и Коридор 5Ц, те реконструкције жељезничких пруга у БиХ, од ове године вршимо испоруку еруптивних фракција за производњу асфалта и у Хрватску. Свакодневну контролу квалитета производње и удрадње  грађевинских материјала врши властита лабораторија која се налази у Добоју и која запошљава квалификоване и искусне људе – нагласили су из „Геокопа“.

Опрема

Како су објаснили из „Геокопа“, ова фирма у континуитету унапређује пословање, што доказује и набавка савремене технологије и опреме.

– Прошле године набавили смо модернију опрему и технологију искључиво за уградњу асфалта, а ријеч је о финишерима са радном ширином, једнопотезним захватом до девет метара, као и новији систем електронског нивелисања и уградње асфалта. Наравно, ништа то не би значило без власничког руководства и квалификованих и искусних стално запослених радника разних занимања – инжењера, техничара, економиста, руковаоца грађевинских машина, возача, асфалтера, грађевинских радника и осталих који представљају највећу вриједност фирме и који доприносе даљем напретку и усавршавању – казали су из „Геокопа“.

Буна - ПочитељЗеница

Related posts

„ЋИРО“ ПОСЉЕДЊИ ПУТ ЗАПИШТАО ПРИЈЕ ПОЛА ВИЈЕКА

admin

Прикупљено 155 доза крви

admin

Пандемија отежала рад Удружења рибара

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još