Друштво

Ученици дали допринос
чињењу добрих дјела

Ученици деветог разреда ОШ „Тодор Докић“ у Календеровцима и ОШ „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи провели су данас заједно са волонтерима Локалног волонтерског сервиса и представницима Градске управе едукативне радионице о теми волонтеризма поводом обиљежавања Свјетског дана чињења добрих дјела.

Ријеч је о планираној активности која је укључивала ученике ове двије основне школе, а представници Локалног волонтерског сервиса водили су разговор, подијелили промотивне материјале и са ученицима анализирали анкете и водили дискусије, у којима су учестововали и представници Градске управе.

У оквиру обиљежавања Дана чињења добрих дјела протеклих дана ученици ових школа провели су по још једну активност. Ђаци из Осиње су кроз активност „Више цвијећа мање смећа“ засадили цвијеће, украсно дрвеће, те офарбали ограду и љетњиковац, а ученици ОШ „Тодор Докић“ посадили  украсне врбе у дворишту школе, цвијеће и покупили разно смеће а ова активност носила је назив „Мали кораци за чисту околину“. У подручној школи „Тодор Докић“ у Дријену организовано је скупљање смећа у кругу школе и на дужини прилазног пута.

– Наша школа је први пут ове године учествовала у обиљежавању Свјетског дана чињења добрих дјела. Драго нам је што смо били дио овог пројекта који нам је донио нова искуства. Надамо се да смо позитивно утицали на ученике да кроз живот наставе чинити добра дјела – рекла је директорица ОШ „Тодор Докић“ Маја Петровић.

Related posts

Пакетима хране
обрадовали 170 породица

Derventski List

Вјетар оборио стабло, обустављен саобраћај на путу Дервента – Брод

admin

Приредбом крунисали припрему за школу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još