Култура

Сутрашње издање „Пркос – феста“ посвећено Моми Капору

Љетња манифестација у оквиру које је планирано представљање плејаде дервентских и гостујућих умјетника свих области „Пркос – фест“, сутра ће доживјети своје треће вече, посвећено Моми Капору.

У гостима ће боравити специјални гост Љиљана Капор, супруга Моме Капора, а биће представљена и прва биографија о највољенијем и најконтроверзнијем писцу под називом „Капорова школица“. Према ријечима аутора, Александра Ђуричића, у књизи се смјењују свједочења блиских Капору.

– У књизи је откривен пут Капора од писца у уским фармерицама до писца у маскирној униформи, како је постао пријатељ Радована Караџића и улога Јелисавете Карађорђевић у његовом животу, те које су га страсти осим писања и сликања опсиједале. Овдје су први пут објављена и Капорова љубавна писма упућена дјевојци Весни – казао је Ђуричић.

Овом приликом Дервенћани ће имати прилику погледати и досад невиђен документарац о Капоровом животу, а почетак вечери планиран је од 21 час.

 

 

Related posts

Једногодишње музичко путовање крунисано концертом

admin

Представа „Десет напрема један“ вечерас

admin

ДАНИЛОВИЋУ НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЈЕЛО

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još