ИЗДВОЈЕНОНовости

Уговорени пројекти вриједни
610.000 КМ и уређење Спомен – собе

Уговором вриједним 610.000 марака, који је градоначелник Милорад Симић данас потписао са предузећем „Геокоп“, обухваћено је више инфраструктурних пројеката, док је са предузећем „Ехта – Р“ уговорена прва фаза уређења Спомен – собе у износу од 32.411 КМ.

Градоначелник је нагласио да ће реализацијом ових уговора бити достигнут износ од 5,7 милиона марака властитих улагања града у овој години.

– Уговор у вриједности од око 610.00 марака односи се на изградњу тротоара од мотела „Двор“ до Улице 16. крајишке у износу од  159.000 КМ, чишћење одводних канала од 100.000 марака, затим  реконструкцију тротоара  у Улици Српске војске поред касарне у вриједности од 80.000 марака и још низ других пројеката –  казао је Симић, а уговором је дефинисано и асфалтирање саобраћајнице у Сервисно – комуналном центру, изградња тротоара у Мотајичкој и улицама Николе Тесле и 1. маја, пресвлачење дијела Радничке, те Занатске и Поп Јовичине улице, асфалтирање пута у Пољу и дијела улица Одред Војводе Мишића и Радничке, као и реконструкција тротоара код „Миленијума“ и вањско уређење Друштвеног  дома у Омерагићима.

Градоначелник је истакао да наведени пројекти, као и они који ће тек услиједити захваљујући буџетском суфициту, представљају дио новог инвестиционог циклуса у граду.

– Слиједи нам уговарање пројеката у вриједности 1,5 милиона марака из буџетског суфицита, а ако томе додамо и 5,2 милиона КМ од Владе РС за реконструкцију Основне школе „Никола Тесла“, јасно је да ће у Дервенти бити уложена значајна средства – казао је Симић.

Када се ради о уређењу Спомен – собе, чија прва фаза је уговорена са предузећем „Ехта – Р“ у вриједности од 32.411 КМ, градоначелник је нагласио да је било потребно испунити мноштво елемената да би се приступило радовима.

– Морали смо да водимо рачуна да Спомен – соба буде у близини споменика погинулим борцима и да ријешимо имовинско – правне послове. Када се стекну још услови  прелазимо и на другу фазу изградње, а средства су обезбијеђена у буџету – казао је Симић.

Задовољство због скорег почетка уређења Спомен – собе изразио је предсједник Градске борачке организације Чедо Вујичић. 

– Постојала су четири принципа које је Борачка организација истакла приликом подношења идеје за изградњу Спомен – собе.  Тражено је да се она налази у близини централног спомен – обиљежја, да буде у главној улици, видљива и грађена јавним средствима, и да послије изградње управљање и брига о њој буде повјерена некој од јавних институција – казао је Вујичић појаснивши да ће у Спомен – соби бити исписана имена свих погинулих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата, али и значајни датуми, те да ће дио простора бити посвећен сјећању на двије бригаде 27. и Осињску бригаду, али и друге важне догађаје из Одбрамбено – отаџбинског рата.

Власник предузећа „Ехта – Р“ Драгољуб Ћустић рекао је да ова фирма има рок од 60 дана за завршетак посла у Спомен – соби.

– Обављаћемо браварске и молерске радове и постављати керамику, ријечју уредићемо простор да би се могле изводити даље фазе радова – казао је Ћустић.

Related posts

БОСТАН „ДРЖИ ЦИЈЕНУ“, КИЛОГРАМ ОД 1,20 КМ

admin

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ЗИМА, ХЛАДНИЈА НЕГО ПРОШЛА

admin

Вујичићу нови мандат на челу
Скупштине Градске борачке организације

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još