Новости

Вујичићу нови мандат на челу
Скупштине Градске борачке организације

Предсједник Скупштине Градске борачке организације Дервента у новом мандату бииће Чедо Вујичић, одлучено је на вечерашњој конститутивној сједници Скупштине ове организације.

Сједници је присуствовало 29 од укупно 31 делегата, а за чланове Предсједништва изабрани су Боро Добриловић, Арсеније Вукичевић, Мирослав Тодорић, Младен Црљић и Славен Пијетловић, док по аутоматизму у састав улазе предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца и предсједник Одбора ратних војних инвалида.
За чланове Одбора РВИ изабрани су Миленко Станојевић, Лука Новић, Златко Аџић, Мирослав Мишић, Синиша Давидовић, Радован Ђукић и Саво Илић, а у Одбор породица погинулих и заробљених бораца Игор Миловановић, Драган Наградић, Златко Васић, Славко Легеновић, Бранислав Ђукић и Аница Сарић.
За делегате ГБО Дервента у Скупштини Борачке организације РС изабрани су Боро Добриловић и Мирослав Тодорић.

Вујичић је захвалио делегатима за указано повјерење осврнувши се на урађено у претходном времену, представивпи планове за наредни период.
-Вратили смо 4. јул у Статут града, као један до два датума од значаја за град и то је урађено на наше инсистирање. Обновили смо обиљежавање Дана Осињске бригаде. Наметнули смо изградњу спомен – собе. Наш статус, статус бораца свих категорија друштва које су учествовале у рату је ријешен, а оно на чему ово друштво, а Борачка организација у првом реду мора да ради је стандард ових категорија – рекао је Вујичић уз напомену да актуелна политика мора наћи снаге и храбрости да уђе у измјене Закона о правима бораца.
-У претходном времену радили смо у отежаним условима, како финансијско материјалним, тако и друштвеним. Сваке године организовали смо 26 парастоса у нашим селима, организовали смо обиљежавање дана 27. и Осињске бригаде, организовали смо одлазак у Власеницу на парастос, а учествовали смо и у организовању обиљежавања значајних датума гдје су организатори други – рекао је Вујичић.
Уз Вујичића за предсједника Скупштине Градске борачке организације био је пријављен и Миланко Перић, а Вујичић је добио подршку 24 делегата, уз пет уздржаних.
Сједници је у име Градске управе присуствовао шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, те предсједник Скупштине града Мирко Земуновић.

Related posts

ДЕРВЕНТА ПО 168. ПУТ ВЈЕРНА ТРАДИЦИЈИ

admin

ДЕРВЕНТА ДИО АКЦИЈЕ „С ЉУБАВЉУ ХРАБРИМ СРЦИМА“

admin

ПРВО ОДМОРИШТЕ НА АУТО – ПУТУ „9. ЈАНУАР“ НИЧЕ У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još