ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У касарни „Здравко Челар“ изложена војна опрема и возила

У касарни „Здравко Челар“ данас је одржан Дан отворених врата током којег је ученицима дервентских школа и другим грађанима представљена опрема, возила и друга средства којим располаже Инжињеријски батаљон.

Ради се о традиционалној активности у дервентској касарни поводом обиљежавања 1. децембра, Дана Оружаних снага БиХ.

Да је иза Инжињеријског батаљона у Дервенти успјешна година потврдио је командант пуковник Владимир Бојић истакавши да је особље спремно и обучено да извршава све задатке на вријеме и квалитетно.

– Дан отворених врата организовали смо поводом обиљежавања Дана Оружаних снага БиХ, 1. децембара, са циљем да се касарна отвори за цивилно становништво, првенствено за школе, да дјеца дођу да виде с чим располажемо и радимо, а то је и један облик дружења – рекао је Бојић.

Он је додао да ће сутра у касарни бити настављено обиљежавање свечаним постројавањем јединица Инжињеријског батаљона.

– Ми смо специфична јединца, једина Инжињеријска јединица у Оружаним снагама БиХ, и радимо током читаве године. Када не радимо инжињеријско уређење за војне и цивилне структуре, на осам локација у БиХ имамо организовану зимску службу. Спремни смо да одговоримо на захтјеве локалних заједница – додао је Бојић.

У кругу касарне „Здравко Челар“ била су изложена и возила и опрема којом располаже и Полицијска станица и Професионална ватрогасно – спасилачка јединица.

Related posts

Поучном представом обиљежили Дан средњошколаца

admin

Представљена књига „Јесења гозба са вилом Босиљчицом“

admin

Нова црква под кровом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još