ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У СШЦ „Михајло Пупин“ опремљен кабинет за вјеронауку

У Средњошколском центру „Михајло Пупин“ данас је у присуству свештенства, вјероучитеља и представника Градске управе промовисан кабинет за вјеронауку који је опремљен уз подршку Епархије зворничко – тузланске.

Вјероучитељица у тој школи Сања Вуковић подсјетила је да је по увођењу вјеронауке у средње школе 2018. године организован састанак са владиком зворничко – тузланским Фотијем који је позвао заинтересоване да дају своје приједлоге за квалитетно извођење наставе и дао благослов опремању школских кабинета. СШЦ „Михајло Пупин“ се потом ангажовала како би ђаци добили адекватан кабинет, а по одобрењу средстава почело је његово опремање.

– Када је у питању концепт кабинета, настојали смо да имамо и теолошку и културолошку димензију, јер темељи наше културе почивају на хришћанству, а хришћанска мисао истовремено прати савремену културу – рекла је Вуковићева.

Кабинет је помно уређен, те опремљен литературом, махом теолошким, али насловима из опште књижевне културе, а посједује и телевизор и лаптоп.

Директорица школе Гордана Асентић истакла је да је ово први кабинет у школи који је у потпуности опремљен, изузимајући „стеам“ лабораторију и ЦНЦ центар.

– Имамо велику потребу за опремањем скоро свих кабинета у школи ради квалитетнијег и бољег рада, а највећи проблем су нам кабинети информатике. С обзиром на то да имамо ђаке који се школују за занимање техничар информационих технологија, које је веома тражено на тржишту рада, веома је битно да опремимо те кабинете – рекла је Асентићева додајући да је школа аплицирала код јапанске амбасаде за средства за санацију библиотеке.

Свештеници су истакли да је опремање кабинета вјеронауке веома значајно за цркву, васпитање и одрастање младих људи, додајући да је владика Фотије и до сада показивао вољу да подстиче образовање.

Своју захвалност епархији и свештенству изразио је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић који је истакао да активизам школе увелико доприноси развоју образовања.

– Радује чињеница да је опремање кабинета за вјеронауку резултат активизма школе, иако је подршка Градске управе у свим пројектима који се реализују у школама, неупитна – рекао је Пашалић.

Свештеници су се руководству школа захвалили за сарадњу чији је резултат био и велики број ђака протекле недјеље у храмовима када су служене пригодне молитве за почетак школске године.

Related posts

Богојављење подсјећа на извор вјере

admin

ДУХОВНО ВЕЧЕ У ЧАСТ ВИДОВДАНА

admin

Знатижељно упијају језик и културу Јапана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još