Друштво

Петница пружила
драгоцјено искуство

Учешћем и на љетњем семинару у Истраживачкој станици Петница у Србији троје ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Сергеј Радановић, Анастасија Столић и Лука Милинковић заокружило је једногодишњи циклус у овом расаднику науке стекавши тиме искуство које ће им бити драгоцјено за будућност.

Да би похађао и љетњи семинар рачунарства, те тако завршио једногодишњи циклус, ученик трећег разреда техничара информационих технологија Сергеј Радановић израдио је пројекат који је био улазница за повратак у Петницу.

– Веома ми се свидјело што сам добио прилику да у пракси примијеним знање стечено на зимском семинару.  Теме су јако занимљиве и извођене су на основу наших интересовања која смо изразили првих дана у овој истраживачкој станици – рекао је Радановић.

Са љетњег семинара позитивне утиске понијела је и Анастасија Столић, ученица трећег разреда општег смјера гимназије.

– Посебно ми се свидјело што смо практично примјењивали раније усвојена знања. Учили смо неке области које не радимо у школи, а писали смо и извјештаје које смо слали сарадницима – казала је Столићева која као и Лука Милинковић планира да аплицира на неки од других семинара у Петници.

– Све што сам до сада прошао заинтересовало ме да се пријавим и сљедеће године, јер све док смо у средњој школи можемо да се пријављујемо и радо ћу да искористим ту прилику, јер је ово заиста јединствено искуство – казао је Милинковић, такође ученик трећег разреда општег смјера гимназије.

Средњошколци су истакли захвалност Средњошколском центру „Михајло Пупин“ и Градској управи који су им помогли да се врате ову ризницу знања.

Туристички обиласци

Сво троје Дервенћана боравак у Петници искористило је за прикупљање што више искустава и утисака, па су са својим групама обилазили околне знаменитости и туристичке области. Радановић је са колегама из групе искористио лијепо вријеме да посјети ваљевачке базене, док су Столићева и Милинковић посјетили Петничку пећину.

Related posts

Од недјеље љетње рачунање времена

admin

Захвалницама награђена хуманост осморо волонтера

admin

Богојављење поји душу
вјером и надом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još