ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У СШЦ „Михајло Пупин“ опремљен кабинет за вјеронауку

У Средњошколском центру „Михајло Пупин“ данас је у присуству свештенства, вјероучитеља и представника Градске управе промовисан кабинет за вјеронауку који је опремљен уз подршку Епархије зворничко – тузланске.

Вјероучитељица у тој школи Сања Вуковић подсјетила је да је по увођењу вјеронауке у средње школе 2018. године организован састанак са владиком зворничко – тузланским Фотијем који је позвао заинтересоване да дају своје приједлоге за квалитетно извођење наставе и дао благослов опремању школских кабинета. СШЦ „Михајло Пупин“ се потом ангажовала како би ђаци добили адекватан кабинет, а по одобрењу средстава почело је његово опремање.

– Када је у питању концепт кабинета, настојали смо да имамо и теолошку и културолошку димензију, јер темељи наше културе почивају на хришћанству, а хришћанска мисао истовремено прати савремену културу – рекла је Вуковићева.

Кабинет је помно уређен, те опремљен литературом, махом теолошким, али насловима из опште књижевне културе, а посједује и телевизор и лаптоп.

Директорица школе Гордана Асентић истакла је да је ово први кабинет у школи који је у потпуности опремљен, изузимајући „стеам“ лабораторију и ЦНЦ центар.

– Имамо велику потребу за опремањем скоро свих кабинета у школи ради квалитетнијег и бољег рада, а највећи проблем су нам кабинети информатике. С обзиром на то да имамо ђаке који се школују за занимање техничар информационих технологија, које је веома тражено на тржишту рада, веома је битно да опремимо те кабинете – рекла је Асентићева додајући да је школа аплицирала код јапанске амбасаде за средства за санацију библиотеке.

Свештеници су истакли да је опремање кабинета вјеронауке веома значајно за цркву, васпитање и одрастање младих људи, додајући да је владика Фотије и до сада показивао вољу да подстиче образовање.

Своју захвалност епархији и свештенству изразио је и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић који је истакао да активизам школе увелико доприноси развоју образовања.

– Радује чињеница да је опремање кабинета за вјеронауку резултат активизма школе, иако је подршка Градске управе у свим пројектима који се реализују у школама, неупитна – рекао је Пашалић.

Свештеници су се руководству школа захвалили за сарадњу чији је резултат био и велики број ђака протекле недјеље у храмовима када су служене пригодне молитве за почетак школске године.

Related posts

НЕКАДАШЊИ ЂАЦИ ПОМОГЛИ УДРУЖЕЊУ „СУНЦЕ“

admin

Повријеђена једна особа

admin

ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ ЗА СТАРИЈЕ ОСОБЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još