ДруштвоРС-РЕГИЈА

У Хрватску без ковид потврда

Држављани БиХ од 1. маја могу да уђу у Хрватску без ковид потврда, потврдили су из хрватског Министарства унутрашњих послова.

Послије двије године, улазак у Хрватску поново је дозвољен под условима који су били на снази прије пандемије ковида 19.

У образложењу стоји како није продужена Одлука о привременом ограничавању преласка преко граничних пријелаза Хрватске, која је била важећа до 30. априла 2022. године.

– Стога је улазак у Хрватску дозвољен уз уважавање услова уласка који су били раније важећи, односно уз услове прописане Закоником о шенгенским границама, Законом о странцима и слично, а без удовољавања епидемиолошким условима – навели су из МУП-а Хрватске.

Протекле двије године, приликом уласка у Хрватску, било је потребно имати потврду о томе да је особа негативна на вирус, да је пребољела вирус корона или да је тестирана, као и навођење разлога за путовање.

С обзиром на то да пандемија вируса корона јењава и друге земље свијета су укинуле ограничења за улазак на њихову територију.

(Глас Српске)

Related posts

Од хобија до посла који
окупља читаву породицу

Derventski List

Стара црква прославља
крсну славу Благовијести

Derventski List

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još