ДруштвоРС-РЕГИЈА

У Хрватску без ковид потврда

Држављани БиХ од 1. маја могу да уђу у Хрватску без ковид потврда, потврдили су из хрватског Министарства унутрашњих послова.

Послије двије године, улазак у Хрватску поново је дозвољен под условима који су били на снази прије пандемије ковида 19.

У образложењу стоји како није продужена Одлука о привременом ограничавању преласка преко граничних пријелаза Хрватске, која је била важећа до 30. априла 2022. године.

– Стога је улазак у Хрватску дозвољен уз уважавање услова уласка који су били раније важећи, односно уз услове прописане Закоником о шенгенским границама, Законом о странцима и слично, а без удовољавања епидемиолошким условима – навели су из МУП-а Хрватске.

Протекле двије године, приликом уласка у Хрватску, било је потребно имати потврду о томе да је особа негативна на вирус, да је пребољела вирус корона или да је тестирана, као и навођење разлога за путовање.

С обзиром на то да пандемија вируса корона јењава и друге земље свијета су укинуле ограничења за улазак на њихову територију.

(Глас Српске)

Related posts

Трубачи, пјесма, осмијеси и
сузе на опроштају од школе

Derventski List

ИЗГУБЉЕНИ ЖИВОТИ У САОБРАЋАЈУ ПАЛЕ АЛАРМ

admin

На прославама избјегавати физичке контакте

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još