Друштво

Добровољни даваоци крви
„жила куцавица“ Црвеног крста

Градска организација Црвеног крста уприличила је данас пријем за вишеструке добровољне даваоце крви уручивши им поклоне као гест захвалности за њихову дугогодишњу хуманост.

Пријем за пет добровољних давалаца, који су уједно и волонтери ове организације, организовано је у оквиру „Недјеље Црвеног крста“ која се обиљежава од 8. до 15. маја, а пријему се одазвао Борислав Радановић који је капљице које живот значе даровао 93 пута.

– Основни мотив због којег дарујем крв јесте да помогнем некоме јер осјећам да могу и желим, и никад нисам размишљао на начин да некоме спасавам живот, него једноставно указујем помоћ. Крв сам почео да дарујем 1981. године, а вјерујем да сам тај примјер поставио и за своја три сина који су такође добровољни даваоци – рекао је Радановић упутивши поруку да сви који се осјећају да могу да дарују крв изаберу да другом помогну на тај начин.  

„Стаж“ добровољног даваоца крви дуг 40 година поносно носи Ненад Марковић.

– Лијеп је осјећај када некоме намјенски дарујете крв или када се одазовете акцији, а најљепши осјећај ми је да могу да помогнем дјеци и трудницама. Свакако, предност је и у томе да добровољни даваоци имају и одређене повластице на основу тога. Ову драгоцјену течност наставићу да дарујем и позивам све који могу да чине исто – рекао је Марковић.

Секретар дервентског Црвеног крста Радислав Кујунџић истакао је да је ријеч о традиционалној активности која сваке године окупи неколико давалаца и волонтера Црвеног крста.

– Хвала нашим добровољним даваоцима крви који су се одазвали на овај пријем како бисмо им уручили скроман знак пажње. И сам сам добровољни давалац крви од војничких дана, од 1981. године – рекао је предсједник ове комисије Борислав Миоданић.

Подмладак

Градска организација Црвеног крста Дервента поводом „Недјеље Црвеног крста“ наставља да уписује ђаке редове подмлатка ове организације. Ова активност проводи се у свим дервентским школама.

Related posts

УЧЕНИЦИМА БРОШУРA ЗА СВЈЕТСКИ ДАН ВОДА

admin

УЧЕНИЦИ ПРИРЕДБОМ ПОКАЗАЛИ КРЕАТИВНОСТ

admin

Основци у школи најкасније до 18. јуна, а средњошколци до 8. јуна

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još