ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Хоби прерастао у бизнис

Све је почело спонтано. Одувијек смо имали псе, јоркширског теријера који нам је кућно мезимче и кују расе кане корсо. Када се наша мезимица окотила, нисмо знали шта ћемо са штенцима, па смо објавили у огласима да их продајемо. Дошао је човјек из Црне Горе, који их је купио за своју узгајивачницу и који нам је дао идеју, убацио „црва“ да и сами почнемо да се бавимо узгојем паса.

Казао је то Дејан Савковић, власник и покретач прве узгајивачнице паса у Дервенти, али и глава куће десеточлане породице која је широм Републике Српске позната по његовању породичних и хришћанских вриједности. Савковић каже да му и овом послу, поред супруге, помаже и њихово осморо дјеце.

У боксовима на имању Савковића тренутно је шест раса, 23 пса и седморо штенади, а недавно је купио још три француска булдога који би ускоро требало да стигну у узгајивачницу. Он додаје да иако још увијек немају поруџбине штенаца прије него што они стигну на свијет, купаца има.

Опширније у штампаном издању Дервентског листа у четвртак, 1. априла.

Related posts

Обиљежено 76 година од ослобођења Дервенте

admin

НОВА УЛИЦА ПОРЕД „РАДА“ НОСИЋЕ ИМЕ ПИЛОТА БОРЕ НОВИЋА

admin

Водоводна предузећа разматрала моделе за унапређење пословања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još