ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Хоби прерастао у бизнис

Све је почело спонтано. Одувијек смо имали псе, јоркширског теријера који нам је кућно мезимче и кују расе кане корсо. Када се наша мезимица окотила, нисмо знали шта ћемо са штенцима, па смо објавили у огласима да их продајемо. Дошао је човјек из Црне Горе, који их је купио за своју узгајивачницу и који нам је дао идеју, убацио „црва“ да и сами почнемо да се бавимо узгојем паса.

Казао је то Дејан Савковић, власник и покретач прве узгајивачнице паса у Дервенти, али и глава куће десеточлане породице која је широм Републике Српске позната по његовању породичних и хришћанских вриједности. Савковић каже да му и овом послу, поред супруге, помаже и њихово осморо дјеце.

У боксовима на имању Савковића тренутно је шест раса, 23 пса и седморо штенади, а недавно је купио још три француска булдога који би ускоро требало да стигну у узгајивачницу. Он додаје да иако још увијек немају поруџбине штенаца прије него што они стигну на свијет, купаца има.

Опширније у штампаном издању Дервентског листа у четвртак, 1. априла.

Related posts

ЂАЦИ СЕ НА ВРИЈЕМЕ СПРЕМАЈУ ЗА ШКОЛУ

admin

Знање о минама осињске ђаке одвело на регионално такмичење

admin

Плес и позитивна енергија испунили град

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još