Друштво

Хуманошћу боје
празничне дане

Колo српских сестара „Царица Милица“, у оквиру васкршње акције прикупљања помоћи материјално угроженијим суграђанима, организује данас у маркету „Ђурић“ први од четири хуманитарна базара.

Васкршња акција почела у другој седмици Великог поста и то постављањем корпи у маркетима „Ђурић“ и „Хипер Корт“, а сви хуманитарци помоћ угроженим могу да оставе и у Саборном храму Успења Пресвете Богородице или да уплате средства на жиро – рачун кола.

– Одлучили смо да организујемо четири базара и то 25. априла у маркету „Ђурић“, 27. априла испред саборног храма, 30. априла у „Хипер Корт“ маркету и посљедњи 4. маја, испред саборног храма. На базару су доступне васкршње декорације, посластице, погачице и све оно што су припремиле чланице, а те ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додајући да је циљ васкршње акције прикупити средства за барем 100 пакета помоћи.

– Надамо се да ће Дервенћани још једном показати да је хуманост црта коју брижно његују, те да ће се одазвати нашој акцији за помоћ угроженим комшијама, пријатељима и познаницима – казала је Додиг – Пијетловићева.

Подјела до сада прикупљене помоћи почела је ове седмице, а требало би да буде завршена уочи највећег хришћанског празника Васкрса.

Радионица украшавања јаја

Као и ранијих година на Велику суботу, 4. маја, биће одржана радионица украшавања васкршњих јаја на платоу испред саборног храма.

– Ове године малишанима смо припремили јаја од стиропора, која ће моћи понијети кући као успомену на радионицу – казали су из кола.

Related posts

У сусрет Видовдану
уредили центар села

Derventski List

Кулинарска струка нуди
прегршт могућности

Derventski List

„ЛОГОМЕДИКА“ ПОНОВО ОТВАРА ВРАТА ЗА МАЛИШАНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još