Друштво

Хуманошћу боје
празничне дане

Колo српских сестара „Царица Милица“, у оквиру васкршње акције прикупљања помоћи материјално угроженијим суграђанима, организује данас у маркету „Ђурић“ први од четири хуманитарна базара.

Васкршња акција почела у другој седмици Великог поста и то постављањем корпи у маркетима „Ђурић“ и „Хипер Корт“, а сви хуманитарци помоћ угроженим могу да оставе и у Саборном храму Успења Пресвете Богородице или да уплате средства на жиро – рачун кола.

– Одлучили смо да организујемо четири базара и то 25. априла у маркету „Ђурић“, 27. априла испред саборног храма, 30. априла у „Хипер Корт“ маркету и посљедњи 4. маја, испред саборног храма. На базару су доступне васкршње декорације, посластице, погачице и све оно што су припремиле чланице, а те ученици Средњошколског центра „Михајло Пупин“ – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додајући да је циљ васкршње акције прикупити средства за барем 100 пакета помоћи.

– Надамо се да ће Дервенћани још једном показати да је хуманост црта коју брижно његују, те да ће се одазвати нашој акцији за помоћ угроженим комшијама, пријатељима и познаницима – казала је Додиг – Пијетловићева.

Подјела до сада прикупљене помоћи почела је ове седмице, а требало би да буде завршена уочи највећег хришћанског празника Васкрса.

Радионица украшавања јаја

Као и ранијих година на Велику суботу, 4. маја, биће одржана радионица украшавања васкршњих јаја на платоу испред саборног храма.

– Ове године малишанима смо припремили јаја од стиропора, која ће моћи понијети кући као успомену на радионицу – казали су из кола.

Related posts

Олтар храма краси фрескопис

admin

СПЦ и вјерници прослављају православну Нову годину

admin

РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još