Друштво

Штрапаријада у недјељу на Сајмишту

Трећа дервентска штрапаријада, манифестација која окупља велики број учесника, али посјетилаца, биће одржана у недјељу, 25. августа на Сајмишту.

Из коњичког клуба „Соко сиви“ најавили су да за ову смотру, која има међународни карактер, већ има више од 300 пријављених грла иако су пријаве могуће и на дан одржавања.

-Осим такмичења коња у вучи трупаца у четири категорије, перо лака, лака, средња и тешка, које ће бити одржано 25. августа, биће одржана и изложба коња и то 28. августа. И ове године штрапаријада има међународни карактер, јер нам учесници долазе из свих дијелова БиХ, Србије, Хрватске, Румуније, Словачке, а по први пут и из Чешке, Мађарске и Македоније – казао је први човјек клуба „Соко сиви“ Срето Симић додавши да је и ове године предвиђен наградни фонд од 10.000 евра који ће бити распоређен по категоријама, али и пехари и захвалнице.

Манифестацију је и ове године подржао град, а улазница за посјетиоце коштаће пет марака.

Related posts

„Омладинска банка“ подршка младима Дервенћанима

admin

Олтар храма краси фрескопис

admin

Видовданско вече духовношћу обасјало град

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još