ДруштвоИЗДВОЈЕНО

„Агићки млинови“ у новом руху

Популарно дервентско купалиште „Агићки млинови“ које се налази у истоименом насељу ових дана добија ново рухо и то захваљујући ангажовању Савјета Мјесне заједнице Луг, Спортског – риболовног друштва „Укрина“ и Туристичке организације града.

Посјетиоце ће на овом купалишту познатом по хладовини и пространој плажи дочекати уређен прилаз, те изравната плажа и очишћено корито Укрине.

Мјештанин и један од организатора акције уређења купалишта Борислав Прерадовић подсјетио је да је плажа код Агићких млинова на доброј локацији и погодна за освјежење послије радног дана.

– Плажа се налази на мјесту које је идеално за породично освјежење послије радног дана, те је прилагођена и за дјецу због чега је била веома посјећена. Међутим, до сада је, и поред велике посјећености, било прилично запуштено, због чега смо се одлучили да га уредимо. Ова акција била је планирана у мају, али имали смо неке проблеме и опструкције одређених људи па је тај посао завршен сада – рекао је Прерадовић захваливши се свима који су подржали акцију уређења и омогућили да се овој плажи врати некадашњи сјај.

Прерадовић је додао да је за све обављене послове добијена сагласност „Вода Републике Српске“.

– Уклоњено је непотребно растиње, изравната плажа и уређено корито. Све је урађено тако да не буде нарушен ток Укрине и све то успјели смо за три дана. Захвалио бих се свим мјештанима који су се укључили у ову акцију, а посебно бих издвојио ангажман Горана Шарчевића, Здравка Николића, Александра Савића, два наша Горана Николића, Стеву Николића, Жељка Николића. Осим њих ту су и Жељко Љубоја, Милан Тадић, Боро Поповић, Предо Влајић – додао је он.

Мост

С обзиром да се плажа састоји од два дијела која пресијеца поток Орљак који се из Мотајице улива у Укрину планирана је изградња мањег моста којим би била повезне обале.

– Тај поток прави проблем сваки пут приликом изливања. Дакле, постоји велика потреба да та два дијела плаже спојимо, јер другачије нећемо имати функцију на читавој плажи, као ни на рибарској стази. Зато молимо све који могу помоћи да се укључе у реализацију те наше намјере – додао је Борислав Прерадовић.

„Сачијада“

Након што плажа буде у потпуности уређена, планирано је да буде покренута и „сачијада“ као манифестација по којој би овај дио града био препознатљив.

Цјелодневно дружење уз надметање ко ће направити бољу и укуснију храну у сачу било би у знаку подршке очувању Укринског воденог цвијета, а планирано је за прву половину августа.

Related posts

ПРЕДСТАВНИЦЕ ДЕРВЕНТЕ НА САБОРУ КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

admin

Због смрти двије суграђанке
отказано осмомартовско дружење

Derventski List

БАБИЋ: ЛИСТА НАШИХ ЈЕЗИЧКИХ ГРЕШАКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još