Друштво

Ако сте вриједни и креативни
успјех не може изостати

Најважније у сваком послу јесте да будете своји, вриједни, креативни и спремни на динамику коју диктира професија, а то су параметри којим се водим и у области његе косе, с тим да је увијек примарно ускладити жеље клијената и трендове.

Ријечи су то Дервенћанина Данијела Марјановића који у Бањалуци води фризерски салон „Hairstyle Marjanović“, те слови за једног од најтраженијих фризера у овом граду и шире.

– Љубав према фризерској професији јавила се већ током средњошколских дана, али како није било фризерске школе у нашем граду, одлучио сам се да по завршетку средње школе, школовање наставим на фризерској академији „Жељко“. Ту сам продубио своју жељу да се бавим овим послом – казао је Марјановић додавши да је велике заслуге за његов останак у овој бранши имала динамика.

– Посао фризера је веома динамичан и у доста случаја је то оно што ме држи, јер никад не можете пасти у колотечину. У овој професији посебно пажњу посвећујем едукацијама, семинарима и конференцијама, а који изнова освјежавају контакте, али и трендове. Вјерујем да је важно бити у току са трендовима, али најважније је понудити клијенту оно што може да изнесе и са својим стилом живота. Због тога ми је приоритет да се прилагодим навикама и начину живота својих клијената – каже Марјановић који у свом салону има тим сарадника који су му, како истиче, десна рука, не само у фризерском послу, него и у пословању уопште.

– Предвођење једног тима увијек захтјева одређену дисциплину, подјелу обавеза, договор и толеранцију, што за мене није тешко, с обзиром да се екипа добро уклопила и сарађује. Када је у питању одабир фризера, на првом разговору увијек истакнем да је пресудно да воле и желе да уче овај посао, све остало могу да стекну уз мене и тим. Оно што сматрам да је најважније јесте да будете своји, вриједни, талентовани и да се уклапате у динамику посла – објаснио је Марјановић.

Овај млади Дервенћанин вриједно кроји планове за будућност, а жеља му је да поред нових услуга својим клијентима, покрене и школу за фризере.

Школовање

У Дервенти ће од идуће школске године бити школовани и фризери и то у Стручној и техничкој школи, а Данијел Марјановић истиче да га та вијест радује.

– Јако ми је драго да то чујем и, наравно, радо ћу посјетити нашу школу на неком од часова практичне наставе. Моја порука за све који се одлуче за ову професију јесте да буду вриједни, стрпљиви и да вјерују у себе. Ова професија поред самог рада са клијентима, даје могућности упознавањаа различитих профила људи, путовања, дружења и едукације, за шта вјерујем да ће средња школа бити добра одскочна даска – рекао је Марјановић.

Related posts

ИВАН КОМНЕНОВИЋ ПОНОВО ПРВИ ТЕНИСЕР

admin

ФЕСТИВАЛ ХУМОРА И ДЈЕЧИЈЕГ СТВАРАЛАШТВА ДАНАС

admin

СТИГЛЕ ПОХВАЛЕ ЗА ЂАКЕ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još