Друштво

Активности од 13. до 30.
априла промовисаће добра дјела

Свјетски дан добрих дјела који се ове године обиљежава под слоганом „Ми чинимо добра дјела“ у Дервенти ће на иницијативу Локалног волонтерског сервиса и Удружења грађана „Биос плус“ бити у знаку више волонтерских акција.

Промовисање чињења добрих дјела подржаће и Градска управа и јавне установе и школе, а активности ће бити распоређене од 13. до  30. априла.

Из „Биос плуса“ најавили су да ће у суботу, 13. априла, волонтери у сарадњи са Геронтолошким центром израдити еколошки сталак од рециклираних материјала и обогатити га дјечијим чизмицама и садницама цвијећа, а у украшавање ће се укључити и академска сликарка Јелена Бардак.

– Ученици ОШ „19. април“ 17. априла ће заједно са волонтерима посјетити Геронтолошки центар, а посјету ће уљепшати и звуци шаргије. Два дана касније, 19. априла, волонтери ће бити дио уличне трке кроз Дервенту – казали су из „Биос плуса“ додајући да су преостале двије активности фокусиране на заштиту животне средине.

– Ученици ОШ „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње 23. априла ће провести активност „Више цвијећа, мање смећа“ тако што ће у дворишту школе засадити цвијеће и саднице украсног дрвећа, те префарбати ограду и љетњиковац, а двориште школе „Тодор Докић“ у Календеровцима 26. априла ће такође бити уређено и очишћено, а ученици ове школе ће посадити двије украсне врбе – додали су истичући да ће завршна активност бити реализована са волонтерима из братског града Пинерола.

– „Сусрет волонтера из града Пинероло, Италија и Дервенте“, 30. априла, биће у знаку размјене искустава између волонтера из Дервенте о реализацији акција поводом Дана добрих дјела, а Јованка Аџић из групе „Аркобалено“ представиће идеје за наставак сарадње, те подсјетити на искуства из 1994. године када су волонтери из Пинерола почели да помажу Дервенти – казали су организатори додавши да је планирано да овој активности присуствују представници Градске управе.

Related posts

Вашарски куп и фишијада у недјељу

admin

Слиједи више нерадних дана

Derventski List

Дервентски ученици
креирали апликацију „Edugame“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još